Udrugama s područja grada Nova Gradiška i ove će godine biti osigurana sredstva za financiranje projekata i aktivnosti koje ostvaruju tijekom godine Financirat će se projekti udruga koje djeluju na području grada u oblasti kulture, zdravstvene skrbi i skrbi za obitelj i djecu, socijalnu samoposlugu i Domovinski rat.

KULTURA – Projekti se odnose na podizanje kvalitete kulturne ponude, stvaranje potencijalnog okruženja za sve oblike kulturnog stvaralaštva kroz glazbenu i plesnu djelatnost, poticanje tradicijske kulture i kulture mladih, zaštitu i očuvanje kulturne i prirodne baštine , očuvanje tradicijskih vrijednosti i običaja našeg kraja, kao i razne aktivnosti (manifestacije koje se provode s ciljem unaprjeđenja kulturne i turističke ponude ostvarene kroz međugradsku i međužupanijsku kulturnu suradnju.

ZDRAVSTVENA SKRB I SKRB ZA OBITELJ I DJECU – Potporu mogu dobiti projekti koji promiču kvalitetu društvenog života osobama s invaliditetom, promiču jednakost svih građana, unapređuju kvalitetu života osoba s posebnim potrebama, projekti za obitelj i djecu, prevenciju socijalno-pedagoškog ponašanja mladih, promiču kvalitetu života, zaštitu obitelji i braka, te druge aktivnosti iz te oblasti.

SOCIJALNA SAMOPOSLUGA – Projekti pomoći korisnicima zajamčene minimalne naknade i hrani i kućnim potrepštinama.

DOMOVINSKI RAT – Projekti udruga koje obuhvaćaju očuvanje i promicanje ciljeva i digniteta Domovinskog rata, zaštitu statusa i interesa hrvatskih branitelja, pružanje pomoći, obilježavanje važnih obljetnica iz Domovinskog rata radi očuvanja i ostvarivanja potreba branitelja i članova njihovih obitelji, povezivanje i suradnja s ostalim udrugama, stvaranje uvjeta za socijalnu i ekonomsku sigurnost sudionika Domovinskog rata, stvaranje uvjeta za vraćanje dostojanstva braniteljske i stradalničke populacije kroz integracije u radne procese, promicanje interesa i unapređenje kvalitete života hrvatskih branitelja i njihovih obitelji.

Upute za prijavljivanje za financiranje projekata udruga grada Nova Gradiška u 2021. godini nalaze se na gradskom portalu novagradiska.hr

Na javni poziv mogu se javiti do 15. veljače.

Komentari
Prethodni članakOpćina Rešetari: Sportske udruge moraju se organizirati u sportsku zajednicu
Sljedeći članakU Brodsko – posavskoj županiji 14 novih pozitivnih osoba, jedna osoba preminula