Danas tijekom dana objavili smo vijest o prometnoj nesreći u Zapolju, koja je nažalost vozača koštala života. U međuvremenu, javili su nam se čitatelji s videom koji bi svakog sudionika u prometu, ali i pojedinca općenito, zaprepastio.

Naime, iz priloženog videa vozač osobnog automobila, koji je skrivio prometnu nesreću, snima svoju vožnju od 186km/h kroz naseljeno mjesto i nedugo nakon toga, završio je u jarku i izgubio život.

 

Jesmo li doista toliko neodgovorni, kako prema sebi, tako i svima drugima koji se nalaze na cesti ili uz nju? Današnji dan i neopreznost vozača i druge ljude moglo je koštati života, samo da su se našli u krivo vrijeme na krivome mjestu.

Iz PU brodsko-posavske često upozoravaju na tzv. „4 ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, pojas i mobitel). Osim toga, jedan od vodećih razloga smrtnog stradavanja u prometnim nesrećama jest upravljanje vozilom nepropisnom, znatno većom brzinom od dopuštene, kao i kretanje brzinom neprimjerenom uvjetima na kolniku (kiša, mokar kolnik, zavoj, smanjena vidljivost, noć, magla).

Danas, kako ste mogli vidjeti iz videa, krivci prometne nesreće bili su upravo neki od gore navedenih razloga, zašto do istih najčešće i dolazi. Svaki odgovorni pojedinac trebao obratiti pažnju kada sjeda u automobil jer odgovara, kako za svoj život, tako i svih drugih pojedinaca koji obitavaju, žive ili se kreću na nekom području.

Budite odgovorni jer niste sami na ovome svijetu!

 

Komentari
Prethodni članakTragedija u Zapolju; automobil sletio u jarak, jedna osoba poginula
Sljedeći članakOd danas online nastava u Brodsko-posavskoj županiji