O nama

Na području grada Nova Gradiška od 23. rujna 1967. godine kontinuirano djeluje i proizvodi program Radio Nova Gradiška. Pozivna oznaka Radio Nova Gradiška upravo zbog duge tradicije i područja na kojem emitira program, te zbog zaposlenika koji su nekada radili na tom Radiju i dalje se koristi, bez obzira što se naša tvrtka zvala „Radio Psunj“. Program je modificiran, prihvaćen je od strane građana i slušatelja, koje je zainteresirano za zbivanja u svojoj neposrednoj blizini. Unaprijeđen je zapošljavanjem mladih ljudi, tako da sada program proizvode nekadašnji zaposlenici s dugogodišnjim stažem na Radiju Nova Gradiška i nove mlade snage s radijskim iskustvom. Brojne su emisije i načini kojima je Radio ostvario vezu sa svojim slušateljima, tako da svoj program emitiramo i preko interneta.

Kroz cijelo vrijeme postojanja i rada novinari Radija su „pokrivali“ novogradiško područje, prateći rad poduzeća i ustanova, birajući zanimljivosti, razgovarajući sa slušateljima svih uzrasta i zanimanja, dovodeći goste u program, te obrađujući aktualne i zanimljive teme. NG Plus upravo iz toga razloga u svojim redovima je ostavila većinu zaposlenika Radija Nova Gradiška, kako bi svojim dugogodišnjim iskustvom naučili i mlade kolege. Tako zajedničkim snagama upoznajemo slušatelje s problemima iz svih sfera života i rada čovjeka, te na takav način doprinosimo objektivnom informiranju. Novinari i vanjski suradnici Radija Nova Gradiška dugogodišnjim radom uspostavili su neposredne i kvalitetne kontakte kako na lokalnoj tako i na državnoj razini, što im omogućuje brzu i efikasnu suradnju. Tako je omogućeno dobivanje objektivnih informacija. Stvoreno je veliko povjerenje slušatelja upravo tim objektivnim, nepristranim izvješćivanjem neovisno o lokalnoj politici i trenutnoj vlasti.

Kroz svoj program i emisije Radio „Nova Gradiška“ vodi računa o ljudskom dostojanstvu i osnovnim pravima čovjeka. Objektivno informira slušatelje o svemu, a kroz informiranje doprinosi i izobrazbi slušatelja. Cilj naše kuće je čuvati i promicati hrvatske kulturne stečevine, povijesne događaje i datume iz bliže i dalje hrvatske povijesti. Animirati slušatelje u kulturnom životu i na očuvanje narodnog blaga i običaja. Zauzimamo se za razumijevanje u demokratskom pravcu. Potičemo i sudjelujemo u ostvarivanju boljeg napretka i življenja u ovom kraju, nastojeći kroz program promicati ekologiju, a sve u službi građana i njihovih interesa.

Vijesti su nepristrane, objektivne, istinite. Maksimalno se pokriva teren odlaskom novinara na mjesta događanja, izvješćima i reportažama sa skupova, kulturnih, prosvjetnih, gospodarskih, poljoprivrednih, sportskih i drugih manifestacija.
Sve obavijesti, upozorenja, pozivi državne uprave, priopćenja policije, pozivi Kabineta za transfuziju krvi, Gradskog društva Crvenog križa, izvješća Područnog ureda za zaštitu i spašavanje i slično, emitiraju se odmah i besplatno.

Budući da smo Radio lokalnog karaktera u svakodnevnom praćenju događaja i izvješćivanju prednost imaju lokalni događaji i aktualnosti lokalne sredine. U marketinškom dijelu programa vodi se računa o želji naručitelja reklama, ali i o interesu i povjerenju kupaca. Dio programa čine nagradne sponzorirane emisije. Programska shema i realizacija sheme ima izgrađen i stabilan oblik što se odnosi na zakonske odredbe Zakona o telekomunikacijama i elektronskim medijima. Informacije Radio postaje su objektivne i obuhvaćaju aktivnosti lokalne uprave i samouprave, političkih čimbenika, gospodarstva, poljoprivrede, obrta, obrazovanja, zapošljavanja, kulture, vjerske kulture, sporta. U emisijama su zastupljeni ljudi svih svjetonazora i političkih uvjerenja.

Posebno mjesto su našle emisije za nacionalne manjine i emisije približavanje Hrvatske Europskoj uniji. Događaji koji prate naši novinari prikazuju se vjerno, bez tendencije dodavanja bilo čega što bi moglo izmijeniti smisao događaja ili stvoriti pogrešnu sliku o događaju. Radio Nova Gradiška ima iskustvo u proizvodnji vlastitog programa, a svakako će nastojati raditi i ubuduće na dobrobit svih slušatelja.
Od 2011. godine pokrenuli smo projekt izrade web portala na kojem svakodnevno objavljujemo vijesti sa šireg Novogradiškog područja. Na našem portalu možete pregledavati bogate foto i video galerije, kao i, jedinstveno u našem gradu i šire, foto i video vijesti. Također na ovom portalu imate sve važne informacije o našoj radio postaji i portalu, načinu oglašavanja i svim ostalim uslugama koje Vam nudimo.