Noć knjige

“Čitanje je umu ono što je vježba za tijelo!”  J. Addison

Učenici 5.b, 5.c, 7.a, 7.b naše škole sudjelovali su na manifestaciji “Noć knjige u Gaju”. Inače, navedeni događaj je hrvatska kulturna i nacionalna manifestacija i pokrenuta je 2012. godine i obilježava se 23. travnja. Svako izdanje Noći knjige ima svoju temu. Naslovom „Zaplovimo čarobnim svijetom mašte“ povezali smo glavnu temu s velikom obljetnicom: 150 godina od rođenja velike spisateljice i  „hrvatskog Andersena“ Ivane Brlić Mažuranić.

Na početku susreta učenice sedmih razreda predstavile su slavensku i grčku mitologiju, odabrane  bogove i mitološka bića koja se javljaju u bajkama „Priče iz davnine“: Peruna, Valesa, Svaroga, Vesnu, ali i grče bogove: Zeusa, Hada, Afroditu i Aresa.

Uslijedilo je gledanje dokumentarca o životu i djelu Ivane Brlić Mažuranić, a zatim kviz znanja povezan s bajkama Sunce djever i Neva Nevičica, Regoč i Šuma Striborova, a onda kreativna radionica „Ispod Ivanina šešira“. Cijela večer začinjena je toplim čajem i ukusnim kiflicama. Voditeljice radionice bile su knjižničarka Lucija Marić i učiteljica hrvatskog jezika Marinela Banovčić.

Izvor: Osnovna škola Ljudevita Gaja

Komentari
Prethodni članakPolicija u dvorani ETEŠ Nova Gradiška održala Dan otvorenih vrata.
Sljedeći članakJoš jedna donacija Rotary kluba Nova Gradiška Udruzi za autizam Sunce