U sklopu svog motorističkog hodočašća Novu Gradišku su posjetili motociklisti Moto kluba “4. gardijska brigada” iz Splita kako bi već desetu godinu za redom kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima izmolili i simbolično ostavili krunicu, te zapalili i položili svijeće u znak sjećanja na sudionike Domovinskog rata koji je započeo prije 33 godine, kada je osnovana i  4. gardijska brigada.

Članove Moto kluba “4. gardijska brigada” dočekali su, te im se pridružili u ovom plemenitom činu, članovi Moto kluba “Nova Gradiška” i predstavnici Grada Nova Gradiška s višim stručnim suradnikoom za društvene djelatnosti Markom Ćosićem.

Svi zajedno, molitvom su i minutom šutnje odali počast preminulim i nestalim hrvatskim braniteljima. Nova Gradiška tek je jedna od stanica na hodočašću splitskih motociklista, naime, oni su ove godine odlučili službeno obići 33 spomenika posvećenim hrvatskim braniteljima na raznim lokacijama diljem Lijepe naše.

Tradicionalno desetu godinu za redom Članovi moto kluba 4. Gardijske brigade organiziraju karavanu kojom prolaze cijelom Hrvatskom i s prijateljskim klubovima iz gradova koje posjete odaju počast svim poginulim i nestalim braniteljima.

Karavana pod motom “33 krunice za 33 godine“” održava se diljem Hrvatske svake godine od završetka Domovinskog rata te se njome čuva sjećanje na ljude koji su dali živote u obrani svoje zemlje.

Komentari
Prethodni članakUz “Noć knjige”: Ovo su najčitatelji Gradske knjižnice Nova Gradiška
Sljedeći članak“Zaokružuje” se Odjel za radiologiju novogradiške bolnice: Nova oprema i liječničke snage