Svečano, emotivno, duhovito i nikad zanimljivije bilo sinoć na ceremoniji dodjele završnih svjedodžbi koju je Gimnazija Nova Gradiška u Domu kulture upriličila za svoje maturante generacije 2017/2018.

Uvodnu riječ imala je ravnateljica Gimnazije, Ljiljana Ptačnik koja se oprostila od četiri razreda za koja je emotivno vezana, posebice uz onaj kojem je bila godinu dana razrednica.

Prisjetila se i minutom šutnje zajedno s cijelom dvoranom, učenicima i profesorima počast odala i tragično preminulom učeniku ove generacije, koji je itekako ostavio traga kako na ravnateljici tako i na svojim učenicima. 

-“Dragi moji maturanti, čestitam vam završetak srednjoškolskog obrazovanja. Sretan vam bio iskorak u život.” -zaključila je svoj emocijama nabijeni govor Ravnateljica Ptačnik

Čestitke maturantima uputio je i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, poželjevši pri tome budućim intelektualcima sreću u daljnjem obrazovanju, te povratak u svoje rodno mjesto.

Nakon pozdravnih govora uslijedile su dodjele svjedodžbi, a dvoranu prepuna maturanata, profesora, roditelja i ostalih dragih gostiju koji su došli uživati u ispraćaju milenijske generacije maturanata novogradiške Gimnazije od početka do kraja ceremonije ispunjavali su osmjesi, suze radosnice pomiješane s onima sjete, hihotanje, gromoglasno pljeskanje i zadovoljni uzdasi kao reakcije na dirljive i duhovite govore koje su razmjenjivali razrednici i učenici.

Poslije svečanog programa dodjela svjedodžbi maturanti su otplesali quadrillu na novoj, kako su je gimnazijalci nazvali, “Gimnazijskoj šetnici” te time zaključili formalni dio maturalne večeri.

Po završetku plesa vesela družina maturanata laganim korakom uputila se u noć svečano proslaviti kraj jedne ere u njihovim mladim životima.

 

Komentari
Prethodni članakOpćini Staro Petrovo Selo odobren još jedan vrijedan projekt
Sljedeći članak10 biljaka koje će otjerati komarce i druge štetne kukce