Novogradiški Dom kulture još jednom je bio središte zabave i smijeha. Vrsni stand up majstor, komičar Marko Dejanović sa svojim je prepoznatljivim humorom osvojio srca publike diljem regije, a sada se predstavio i novogradiškoj publici ponudivši jednu novu perspektivu i dubok uvid u svoj osobni život ispunjen humorom i autentičnošću. Nakon uvodnog zagrijavanja uz komičara Admira Šećkanovića, Dejanović je nastupio sa svojim showom  naziva “Brak, dijete i povremeni seks“ .

Riječ je o showu sastavljenom od fora nastalim od kraja 2017. do sada. A bave se uglavnom onim što mu se u to vrijeme događalo. Kao što i ime showa kaže, pričao je o životu u braku, o dobivanju sina i učenju očinstva te naravno o seksu. Našla se tu i pokoja teža tema, nešto crnog humora, opservacije o svijetu.

Dejanović je jedan od vrlo talentiranih hrvatskih stand up komičara, a naglašava kako njegov humor zbilja nije za svakoga jer on nema dlake na jeziku. Ovo je kaže, bila 56 izvedba showa, a pripremao ga je tri godine. Materijal za stand up dodaje, nastaje tako da se čovjek oženi. “Onda patiš od manjka seksualnih aktivnosti i o tome puno razmišljaš. Tu su i stvari koje se događaju u našoj svakodnevici. Pokušavaš kroz humor pričati o svemu.” – kaže Marko. Kod njega ne postoje tabu teme. “Ne volim tabu teme i osjećam izazov da o njima pričam. Imao sam popriličan strah kako će, recimo izgledati pričati o smrti moga oca, ali volim se suočiti as strahom, upravo kroz humor. Zasad nisam naišao na nešto s čime se ne bih htio šaliti.” – pojašnjava.
“Sigurno bude i negativnih reakcija, ali to me ne brine. Ne može se čovjek svima svidjeti. Ako pokuša, biti će izrazito lažan. Ima ono što se nekome neće svidjeti, ali s vremenom se to filtrira i stekneš neku svoju publiku koja zna što od tebe očekivati i koja to voli. Stekneš ljude koji te vole i prate i one kojima si grozan. “ – ističe Dejanović.

Svoj stil opisuje kao ispovijedni. “Ima malo šok humora, seksualnog, ali dosta je ispovjedan u smislu da volim pričati o stvarima koje su se meni događale, koje živim i pokušavam biti što otvoreniji i iskreniji prema publici. Jer oni primjete ako je sve izmišljeno. “- pojašnjava.

Dvorana je bila ispunjena smijehom od samog početka, dok je Dejanović, s lakoćom koja je svojstvena samo vrhunskim komičarima, prenosio svoje zgode i nezgode iz života u braku, iskustva očinstva te niz anegdota o temi s kojom će se, kako je sam rekao, vjerojatno baviti do kraja života – seksu.
Iako direktan i često prost, Dejanovićev humor nije bio površan; on je uspio dotaknuti i nešto dublje teme, uvijek pronalazeći balans između smijeha i introspekcije.
A osim za smijeh, bila je ovo prilika za publiku da se osvrne na vlastite životne situacije i izazove, možda ih sagleda iz drugačije perspektive ili pronađe utjehu u činjenici da nisu sami u svojim iskustvima.

Radio je kao novinar, urednik, napisao je tri knjige, a pišući nagrađeni roman Karte, molim! napisao je i jedan dio za koji je pomislio da bi mogao biti dobar stand up materijal. “Nisam mogao naći nikoga da ga izvede pa sam prihvatio poziv Ivana Šarića da usred njegovog nastupa u Zagrebu izvedem sedam minuta. To je prošlo dobro i ja sam se navukao.” – ispričao je svoj put do stand-up scene koja se, dodaje Dejanović, u Hrvatskoj konstantno razvija. “Nekada je to bila birtijska zabava, a sada popunjavamo kazališta, domove kulture i slično. Od stand up-a u Hrvatskoj se može živjeti, ali treba raditi. Marljivost, volja i spremnost na preuzimanje odgovornosti za svoj posao, ustrajnost, potrebni su da uspiješ u svakom, pa tako i ovom poslu.”- kaže.

Komentari
Prethodni članakVečeras u kinu horor: BEZGREŠNA
Sljedeći članakGimnazijalci prvi, a “Lovrakovci” drugi na državnom natjecanju iz vjeronauka!