Nadolazeći vikend proći će u znaku ne nam tako daleke povijesti, zato posjetite Lonjsko polje i prisustvujte povijesnim uprizorenjima!

U Parku prirode Lonjsko polje sve je spremno za uprizorenje borbe Habsburške Monarhije i Osmanskog Carstva. Moći će se kušati jela toga razdoblja, a tabori i zarobljenici, topovi i sablje, bubnjari, age i graničari čekaju vaš dolazak u Krapje 27. travnja 2024.

Tragom prošlosti – stopama graničara nova je manifestacija Parka prirode Lonjsko polje gdje se nestrpljivo iščekuje najavljena izvedba Boj za čardak koja će donijeti obilje nevjerojatnih priča, zanimljivih likova i nezaboravnih avantura u Posjetiteljskom centru Krapje.

Domaćini pružaju posjetiteljima jedinstvenu priliku da se upuste u autentične priče, legende i mitove te dožive prošlost na nevjerojatan način. Kroz interaktivne izvedbe, posjetitelji su pozvani sudjelovati u interpretativnim šetnjama kroz Krapje – selo graditeljske baštine i doživljajima koje oživljavaju živopisne likove iz bogate povijesti Posavine, a moći će zaploviti čamcima na solarni pogon, kušati riblje delicije, slušati zvuke tamburice ili pogledati nastup folklornih skupina.

Ljubitelji povijesti i dobre hrane otkrit će bogatu prošlost i kulinarsku tradiciju!

Pozivamo vas da nam se pridružite 27. travnja 2024., u Krapju! Doživite uzbudljiva povijesna uprizorenja ili poslušajte legende na interpretativnoj šetnji kroz Krapje. Doživite Posavinu na potpuno nov način, uživajući u bogatstvu kulture, gastronomije i ljepote ovog kraja.“, rekao je Domagoj Šejatović, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.

Komentari
Prethodni članakU Gradskom parku u subotu: Kino večer Marijinih obroka
Sljedeći članakVečeras u kinu horor: BEZGREŠNA