Policijski službenici su danas oko 7 sati u mjestu Batrina, na kolniku ceste ulice Stjepana Radića izmjerili kretanje osobnog automobila Citroen, novogradiških registracija od 138 km/h na mjestu gdje je prometnim znakom brzina kretanja vozila ograničena na 70 km/h.

Vozilom je upravljao 32-godišnjak iz Nove Gradiške protiv kojeg policijski službenici podnose optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog počinjenog prekršaja (kretanje vozilom u naselju brzinom koja je za više od 50 km/h veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene – predviđena novčana kazna od pet do petnaest tisuća kuna ili kazna zatvora do 60 dana).

 

Upravo zbog takvih neprilagođenih brzina događaju se prometne nesreće. Kako javlja Policijska uprava brodsko-posavska u prometu na cestama u protekla 24 sata evidentirano je sedam prometnih nesreća i to dvije s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama tri osobe su lakše ozlijeđene.

Stoga, oprez u prometu, prilagodite brzinu kretanj vozila uvjetima na cesti i sukladno ograničenjima, te naravno, ako pijete – ne vozite!

Autor: Nikola Knežević, PU BP/photo: ilustracija

Komentari
Prethodni članakRelativno mirna 22. sjednica županijske skupštine
Sljedeći članakRibarsko – lovačke večeri “Nova Gradiška- Jug”