U organizaciji Grada Nova Gradiška i Turističke zajednice Nova Gradiška održana je još jedna manifestacija “BLJESKU U ČAST 2024.”.  Sve je organizirano u čast 29. obljetnice vojno redarstvene operacije “Bljesak”, akcije izvedene s ciljem oslobađanja okupiranih dijelova zapadne Slavonije.

U sklopu manifestacije održan je tradicionalni Festival graha koji je okupio 18 vrsnih ekipa u kuhanju graha. Dobrog raspoloženja i zajedništva nije nedostajalo, a tko je zauzeo prvo mjesto, kako nam rekoše, nije ni bitno, važno je da su se branitelji i građani ponovno okupili, družili i da se ne zaboravi glavni razlog zbog kojega se manifestacija i organizira – vojno redarstvena operacija “Bljesak”.

Ipak, s obzirom na to da je manifestacija natjecateljskog duha, proglašene su tri najuspješnije ekipe i dodijeljene zahvalnice sudionicima.

Nagrade najboljima uručila je Dinka Matijević, predsjednica Gradskog vijeća i direktorica TZNG. Ttitulu najboljeg graha odnio OPG Goran Lalić.

U sklopu manifestacije Hrvatska kulturno umjetnička udruga „Trenk” bila je domaćin i organizator 5. Smotre šetanih kola „Oj, Gradiško ravno polje”.

Od 19 sati publiku je zabavljao uvijek vrhunski TS Satir, koji je rasplesao i raspjevao cijeli “gradski park”, a odlična atmosfera trajala je dugo u noć.

Komentari
Prethodni članakOdržana Smotra šetanih kola “Oj, Gradiško, ravno polje”
Sljedeći članakU Okučanima se danas obilježava 29. obljetnica vojno redarstvene operacije „Bljesak”: Ovo je jedna od ključnih akcija Hrvatske vojske