Radionice, glazbeni nastupi, povijesna uprizorenja, kulturna i sportska događanja samo su dio onoga što vas očekuje u Parku prirode Lonjsko polje u 2024. godini.

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje na konferenciji za medije, u subotu 06. travnja 2024. godine, najavila je rekordan broj manifestacija kroz cijelu  sezonu. Do sada su obilježena različita događanja: Dan vlažnih staništa, Dan turističkih vodiča, RođenDAN Parka te Dan zdravlja.

Osim što se bavimo zaštitom prirode koja je naša primarna djelatnost, mi i upravljamo posjetiteljima.Kada kažem upravljamo mislimo na održivo upravljanje našom infrastrukturom i svakako edukacijom posjetitelja, jer nam je jako važno da svi posjetitelji koji dođu u Park budu i educirani. Ove godine imamo i nove manifestacije no i različita obilježavanja. Obilježavanja će biti uz datume zaštite prirode, a obilježit ćemo i važne svjetske datume.“, izjavio je Domagoj Šejatović, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.

Posjetitelje očekuje:

13.4.2024. Tajne samoniklog bilja u Posjetiteljskom centru Osekovo

Travanj: Tragom prošlosti – Stopama graničara u Posjetiteljskom centru Krapje

4.5.2024. Izložba oldtimer vozila u Posjetiteljskom centru Repušnica

18.5.2024. Dan obitelji i biciklijada u Posjetiteljskom centru Krapje

22.5.2024. Dan biološke raznolikosti u Posjetiteljskom centru Osekovo

25.5.2024. Wine&walk šetnja u Posjetiteljskom centru Repušnica

8.6.2024. Štrokovo – dan sela Čigoč

15.6.2024. Repušnički susreti

6.7.2024. Ribarska večer u Krapju

13.7.2024. Obilježavanje Dana biciklista u Posjetiteljskom centru Osekovo i Repušnica

Kolovoz:  Noć šišmiša u Posjetiteljskom centru Repušnica i Susreti na rijeci Lonji u Osekovu

14.9.2024. RangerRUN u Posjetiteljskom centru Krapje

21.9.2024. Dan graditeljske baštine u Krapju

Prosinac : Advent u Lonjskom polju u Posjetiteljskom centru Osekovo

Kao što vidite pred nama je jedna izazovna godina. No s veseljem očekujemo ovu sezonu. Nadamo se da ćete nam se pridružiti na nekoj od navedenih aktivnosti. Električna golf vozila od ovoga mjeseca bit će dostupna u Posjetiteljskom centru Osekovo, a uskoro i u Repušnici što će nam dodatno oplemeniti ponudu na Moslavačkom dijelu Parka. Posjetitelji će moći ploviti i plovilom Vodomar na rijeci Savi, a svakoga vikenda mogu ploviti čamcima na solarni pogon po rijeci Strug, unajmiti bicikle ili kanue i samostalno istražiti Park.“, istaknuo je Šejatović.

Prošlog vikenda, točnije 6. travnja 2024. obilježen je rođendan Lonjskog polja kao i konferencija za medije. Kako je to izgledalo donosimo u našoj galeriji.

PHOTO: Hrvatski fotosavez

Komentari
Prethodni članak“Tajna uspjeha – kako uspjeti sa svojom osobnosti”: Davor Bilman u Novoj Gradiški
Sljedeći članakZagrebačka “Škvadra” zaplesala u novogradiškom Gradskom parku