Općina Rešetari i Društvo naša djeca Rešetari u suradnji s Općinom Kanfanar i njihovim Društvom naša djeca, već treću godinu organiziraju „Zimski kamp“.

Tijekom ovog šestodnevnog boravka, organizirane su različite aktivnosti i događanja sa puno novih iskustava i zabave. Djeca su između ostalih aktivnosti upoznavali Općinu Rešetari i njenih znamenitosti,  susrete i druženja sa djecom DND Rešetari,  posjet Etno selu,  šetnje i izlete u prirodi, predstave,  igre i kreativne radionice,  klizanje i cjelodnevni izlet u Daruvaru. Djeca su smještena u Cerničkoj Šagovini.

Povodom njihove posjete, sinoć je u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković  na čelu s prof. Marijom Subić i Danijelom Perković,  predsjednicom DND Rešetari i Sandrom Orbanić,  predsjednicom DND Kanfanar i u dogovoru sa Milanom Rosićem, predsjednikom udruge Čuvari pučke baštine „Tkanica,“   organizirana  je Etno radionica na kojoj su djeca izrađivali okvire od kuruzovine, lutkice od komušine i srca od papira. Radionica je organizirana kako bi djeca mogla sama kreativno sudjelovati i  izrađivati predmete koje će kao suvenire ponijeti u Istru.  Radionicu su vodile Marija Kičić, odgojiteljica u mirovini i Nevenka Milinčević, nastavnica.

„ Nadam da će im ovo ostati u lijepom sjećanju i da će nam dogodine opet doći. Veliko hvala svima koji su pomogli ovoj realizaciji, posebno  prof. Mariji Subić ispred POU, te se nadamo i daljnjoj suradnji“. –  rekla nam je Danijela Perković, predsjednica DND Rešetari.

Predsjednica DND Kanfanar, Sandra Orbanić se zahvaljuje  načelnicima Rešetara i Kanfanara Zlatku Agi i Sandru  Jurmanu koji su svojim prijateljstvom i suradnjom udružili naše općine, različita društva i organizacije, te tako i Društvo naša djeca.

“Osjećamo se vrlo ugodno i možemo reći da se osjećamo već  kao kod svoje kuće. Za djecu je ovo poseban doživljaj,  jer se nalaze u jednom drugom kraju,  drugačijem nego što je kod nas u Istri. Upoznajemo običaje i znamenitosti,  a ono što nas posebno veseli da u „našem domu“ u kojem živimo i spavamo ovih nekoliko dana, smo kao jedna velika obitelj, u koju nam upravo u goste dolaze djeca koja su i kod nas već tri godine za redom u „Ljetnom kampu“ na moru u Balama” – rekla je Sandra Orbanić, predsjednica DND Kanfanar.

Autor: Biljana Matošević

Komentari
Prethodni članakBranitelj Greiner: Jesam ja četnik i manje Hrvat zato što ću glasati za Josipovića?
Sljedeći članakVrhovni sud odlučio: novac ostaje udruzi Hrabro dijete na raspolaganje