U susret drugom krugu za izbor predsjednika republike, SDP je zajedno sa strankama koje podržavaju kandidata Ivu Josipovića, Strankom umirovljenika Hrvatske, Hrvatskom narodnom strankom, Orahom, Laburistima, Reformistima, predstavnicima SDP-a Bosne i Hercegovine održao konferenciju za novinare na kojoj su još jednom pozvali birače da u što većem broju izađu u nedjelju na izbore i svoj glas daju Ivi Josipoviću.

Razloga za to je nekoliko kako su svi redom govornici istaknuli, ali osnovni je taj što Ivo Josipović poziva na mir, toleranciju i suživot, ne dijeli Hrvatsku na veće i manje Hrvate i one Jugonostalgičare, ne poziva na podjele.

Ivo Josipović donio je u pet godina mandata Hrvatskoj stabilnost i otvorio granice ne samo Europe nego čitavog svijeta i time otvorio prostor za jačanje ekonomske stabilnosti zemlje.

Osvrćući se na govor mržnje, netrpeljivost i sve ono ružno što se događa na društvenim mrežama oko ovih izbora, a što inicira HDZ, Vlatko Greiner predsjednik Laburista, rekao je danas da nema mjesta podjelama na izborima za predsjednika Hrvatske i dodao

– Ja sam hrvatski branitelj, obišao sam ratišta i 16 godina proveo po gardijskim brigadama jesam li ja manji Hrvat i volim li ja manje Hrvatsku i jesam li ja četnik, Jugosloven, manji domoljub od HDZ-ovih „velikih domoljuba“ zato što ću glasati za Ivu Josipovića. Što mi nismo ovdje domoljubna koalicija stranaka? Što mi svi manje volimo svoju zemlju jer ćemo glas dati Josipoviću? Svi mi volim ovu Hrvatsku, Ivo Josipović voli ovu Hrvatsku i zato izađite na izbore i glasajte za njega jer HDZ pobjeđuje samo kada je mali izlazak birača,- završio je Grainer.

Tiskovnoj konferenciji nazočili su i pozvali birače da svoj glas daju Ivi Josipoviću Roberto Lujuć, Igor Rubil, Vinko Kuzmić, Franjo Zavor, Mladen Sudar, Ivan Perić, Drame, Vinko Grgić a od istaknutih građana Ante Klarić i Vjenceslav Leko.

Autor: Sanja Špehar

Komentari
Prethodni članakMir Božji, Hristos se rodi!
Sljedeći članakZimski kamp u Cerničkoj Šagovini