U Novoj Gradiški jučer je otvoren 9. Proljetni sajam. U sklopu ove manifestacije održava se i 7. NG flora fest, 4. međunarodni NG wine fest i 4. Školski sajam.

Udruga Novogradiški sajam niz godina organizira ovu hvalevrijednu manifestaciju koja svake godine privlači sve veći broj izlagača i posjetitelja.

Kako ističu organizatori manifestacije, putem ove manifestacije nastoje potaknuti ljude i animirati ih na uređenje svojih okućnica i balkona, dvorišta, vrtića i škola. Cilj ovakvih sajmova je stvoriti kulturu uređenja mjesta, privući što više posjetitelja, te promocija domaćih cvjećara i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja se bave proizvodnjom cvijeća, ukrasnog i ljekovitog bilja, presadnica te popratnih djelatnosti.

Kroz interaktivne sadržaje i prezentacije domaćih proizvoda žele istaknuti važnost prikupljanja novih ideja, ostvarivanje novih poslovnih kontakata i razmjenu iskustva. Vjerujemo da će svatko, i izlagači i posjetitelji, pronaći nešto za sebe iz bogate ponude sajma, informirati se, te nešto novo i naučiti.

Na ovogodišnjem sajmu posjetitelji mogu vidjeti i poduzetničke vještine naših učenika i njihovih mentora na djelu.

Svečanost otvorenja sajma upriličena je u prijepodnevnim satima uz bogat glazbeno zabavni program. Nastupili su mališani Dječjeg vrtića Radost, Dječjeg vrtića Maslačak i Dječjeg vrtića Matija Gubec Cernik te Udruga umirovljenika Nova Gradiška.

Sajam se nastavlja i danas.

Komentari
Prethodni članakKako se jedna mala Škola nogometa Batrina, ugravirala na veliku hrvatsku nogometnu kartu!
Sljedeći članakUz Dan općine: Općina Rešetari jedna lijepa hrvatska priča