Prošli vikend protekao je u znaku Vojne granice, uprizorenja održanog u Parku prirode Lonjsko polje.

Tragom prošlosti – stopama graničara, nova je manifestacija u organizaciji Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje, koja je oduševila brojne posjetitelje 27. travnja 2024. u Posjetiteljskom centru Krapje.

Ovaj nevjerojatni događaj oduševio je publiku pričama i povijeno scenskim uprizorenjem „Boj za čardak“, uprizorenje borbi Habsburške Monarhije i Osmanskog carstva; prisutni su imali prilike putovati u godinu 1798. u vrijeme pukovnijskog sustava Vojne granice.

Graničari, Janjičari, zatvorenici, bubnjevi, topovi i sablje privlačili su poglede svih posjetitelja koji su se mogli okušati i u gađanju mete lukom i strijelom.

Iz JU Park prirode Lonjsko polje najavljuju kako će ova manifestacija postati tradicionalna, pa s nestrpljenjem očekujemo nova uprizorenja iduće godine.

Protekli je vikend bio ispunjen nezaboravnim trenucima i doživljajima, a mi ćemo se i dalje truditi kreirati jedinstvene manifestacije i otkrivati vam neke zaboravljene priče, povijesti i legende s područja Parka prirode Lonjsko polje!“, rekao je Domagoj Šejatović ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.

 PHOTO: TAMARA JOSIĆ i ALEN ČAUŠEVIĆ

Komentari
Prethodni članakOdržana uvodna konferencija projekta „Zaželi jednake mogućnosti II“ Udruge DEMOS MEDIA
Sljedeći članakOtvoren ured turističke agencije Liberta Travel u našem gradu