Predan rad jednoga znalca, nogometnog maga Željka Renke, još jednom je prepoznat na najjačem međunarodnom turniru u Hrvatskoj, koji je proteklog vikenda u trajanju od 4 dana održan u Medulinu. Glavni organizator je Zagrebački nogometni savez, a organizacija je to koje se ne bi posramili niti puno veći europski nogometni savezi. Preko 80 organizatora brinulo se za više od 180 ekipa iz svih krajeva Europe, a bili smo svjedoci vrhunskog nogometa, odličnih malih talenata, sve je odisalo profesionalizmom. Djeca su bila smještena u luksuzne hotele, tretirana kao da su već sada profesionalci, što vjerujemo da će mnogi iz Medulina i postati.

Velika čast je sudjelovati na ovakvom turniru, a još veća čast ne biti samo prolaznik, nego ekipa o kojoj se priča, ekipa koja više nije nepoznanica na ovakvim događajima. Prvu utakmicu ŠN Batrina otvorila je protiv velikana Hrvatskog nogometa i odlične ekipe HNK Zadar koju u maestralnoj utakmici pobjeđuju 2 – 1. Zabrinuta lica roditelja iz Zadra, jer su bili jedni od rijetkih s kojima se nisu susreli ranije pa je naša ekipa bila enigma, a očekivanja Zadrana veliko. Nakon toga slijedi utakmice ŠN BATRINA : NK PONIKVE 4 : 0, ŠN BATRINA : MEĐIMURJE 2 : 0. Posljednja utakmica skupine, prava poslastica protiv ekipe NK Istra 1961 završava 0 – 1 za prijatelje iz Istre. Dojma smo da je trebalo biti obrnuto no to je nogomet.

Prolazak skupine, na ovakvom turniru gdje je u našoj kategoriji nastupilo 36 ekipa, već je odličan uspjeh. U skupini broj 2, ŠN dobiva stare znalce, NK Lokomotiva Zagreb od koje gubimo 0 – 1, HNK Hajduk Split koji smo nadigrali, ali falilo je malo sreće za nešto više od odličnih 1 – 1, te HNK Zagreb pobjeđujemo s rezultatom 1 – 0.

Odlična predstava mladih nada pod vodstvom Željka Renke, uz mali nedostatak sportske sreće. Nakon ispadanja iz skupine za najboljih 8, kao najbolji 3. igramo za plasman 9. i 10. mjesto protiv Nacional Sofia, a utakmica završava 0 – 0 te gubimo na lutriji penala.

Sve u svemu, odlična 4 dana u Medulinu, odličan turnir, odlične ekipe, vrhunska organizacija, a ponos roditelja na djecu ŠN Batrina može biti ogroman! Još jednom su se dokazali kako nogometno, tako i ljudski, kulturno i bez iti jedne kritike na ponašanje.

Čestitamo treneru Željku Renki i njegovim dečkima!

Također, treba napomenuti i pohvaliti sponzore koji su uz roditelje bili ključan faktor u odlasku na ovaj turnir, a to su: ŠN Batrina i CEKOM za napredno inženjerstvo Nova Gradiška.

Popis igrača kojima ujedno i čestitamo!

NOA BRKANAC
MARKO VUKŠIĆ
ANTE TESKAČ
BORNA BUTURAC
NIKO KAŠIĆ
MATEJ MIHALJEVIĆ
JAN POPČEVIĆ
MATEJ MARIČEVIĆ
MATIJA BELOBRAJDIĆ
LUKA CRNOJA
STJEPAN PAVLOVIĆ
GABRIJEL ILIČIĆ
ANTE ZLOMISLIĆ

Komentari
Prethodni članakZajednički izlet novogradiških i požeških planinara na Srednji Velebit
Sljedeći članakJoš jedno uspješno izdanje “Proljetnog sajma” u Novoj Gradiški