Zahvaljujući dobroj suradnji grada Nova Gradiška i novogradiške Opće bolnice grad i bolnicu posjetili su studenti pete godine Medicinskog fakulteta Osijek. 

Studenti pete godine medicinskoga fakulteta Osijek, točnije osam njih, provode dio studentske prakse s područja kirurgije i srodnih grana u novogradiškoj Općoj bolnici.  Kroz tjedan dana boravka studenti su imali prilike pokazati svoja stečena znanja u praksi u kirurškoj ambulanti i na urološkom odjelu novogradiške Opće bolnice.

Dok se praksa provodila u prijepodnevnim satima, u poslijepodnevnim su organizirane  društvene aktivnosti također od strane bolnice i grada kako bi se pokazali dobrim domaćinima, što po riječima studenata uistinu i jesu. Zadovoljstvo je pak obostrano, i grad i bolnica, ponajviše doktor Zoran Jukić, impresionirani su svojim gostima koji pokazuju visok interes za radom i profesionalnost na kirurškom odjelu, ali i boravak u Novoj Gradiški im se svidio, posebice u spomenutom društvenom segmentu. 

Gostujuće studente, bilo medicinskog, bilo arhitektonskog ili nekog drugog fakulteta u svoj ured rado primi gradonačelnik Vinko Grgić. Tako je danas u njegov ured na razmjenu znanja i iskustava vezanog za boravak u Novoj Gradiški ušetalo osmero budućih doktora. 

Ponosan na grad i bolnicu kao domaćine, gradonačelnik je mladim intelektualcima iznio prednosti boravka i života u Novoj Gradiški, te rada u novogradiškoj Općoj bolnici, a u tome mu je primjerima vezanih za  specijalizacije i rad u bolnici potpomogao i ravnatelj bolnice, doktor Josip Kolodziej.

Svoj boravak u Novoj Gradiški studenti medicine polako privode kraju, no neki su pokazali interes za povratkom u ovaj mali gradić, stoga se i doktori i gradonačelnik nadaju budućim specijalizantima s osječkog Medicinskog fakulteta u Općoj Bolnici Nova Gradiška.

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakTeške torbe su simbol zastarjelog školstva koje treba promjenu
Sljedeći članakNovogradiški umirovljenici i njihovi gosti sjajnim koncertom i nastupom “napunili” dvoranu “Relković” / foto