Dobre vijesti stižu iz Gimnazije Nova Gradiška. Uz postojeće obrazovne programe, od sljedeće školske godine učenici će moći upisati još jedan razredni smjer, umjetničku gimnaziju:

– Odlukom o proširenoj djelatnosti, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je donijelo Odluku da se Gimnaziji Nova Gradiška odobrava i četvrti razredni odjel za učenike prvih razreda, još jedan smjer, a to je umjetnička Gimnazija. Tako ćemo u novu školsku godinu 2024/2025. moći upisati 80 učenika u četiri razredna odjela. Dva su razredna odjela opće gimnazije u koju će se moći upisati 40 učenika, upisat ćemo i još jedan razred prirodoslovne te jedan razred umjetničke gimnazije. Prirodoslovno usmjerenje je za učenike koji imaju sklonosti prema prirodnim znanostima i onima koji imaju namjeru studirati medicinu, stomatologiju, grupu na Prirodoslovno matematičkom ili njima srodnim fakultetima. U tom usmjerenju pojačani su matematika, fizika, kemija i biologija, pri čemu posebno ističem važnost laboratorijskih vježbi gdje će učenici steći praktična znanja za takve fakultete – kaže ravnateljica Gimnazije Nova Gradiška Ljiljana Ptačnik.

Uz prirodoslovnu i umjetnička gimnazija

– Ono što je novo, kao jedina javna srednjoškolska ustanova u sustavu odgoja i obrazovanja RH, Gimnazija Nova Gradiška je dobila jedan novi i uzbudljiv smjer, umjetničku gimnaziju. Program umjetničke gimnazije je jezično umjetnički. U tom smjeru pojačan je engelski i njemački jezik sa tri i dva na četiri i tri sata tjedno i pojačani su umjetnički predmeti, glazbena, filmska, scenska umjetnost, medijska kultura i vizualne umjetnosti. To su ti novi predmeti, ali je smanjen broj nastavnih sati u onim predmetima koji se tiču prirodoslovlja. To je takav smjer koji će biti namijenjen učenicima koji žele studirati strane jezike, odnosno onim učenicima koji imaju sklonosti prema vizualnim umjetnostima. Mislim da smo uz postojeće programe, ovime dodatno obogatili naše obrazovne mogućnosti.

Kadrovski, prostorno i organizacijski smo u potpunosti pripremljeni za nove smjerove. Imamo izvrsno opremljene laboratorije, kabinet za likovnu umjetnost; o glazbenoj, digitalnoj, vizualnoj umjetnosti da ne govorimo. Naravno, sve to zahvaljujući našem osnivaču, Brodsko posavskoj županiji, ali i Gradu Nova Gradiška. Kako bi promovirali smjerove za koje obrazujemo, 10. svibnja, u suradnji s našim novogradiškim srednjim i osnovnim školama organizirat ćemo “Dan otvorenih vrata”. Roditelji i učenici nas slobodno mogu kontaktirati i dobiti dodatna saznanja o kompetencijama koje pružamo i za koje obrazujemo. Učenicima dajemo kompetencije škole za život, da budu spremni za sve izazove, da budu sigurni u sebe, komunikativni, kreativni i pokažu ono najbolje što učenik u sebi nosi. Mi vjerujemo da je svaki naš učenik darovit i poseban, a mi mu samo pomažemo da tu svoju darovitost i prezentira i ostvaruje – dodaje ravnateljica Ljiljana Ptačnik.

U privitku pogledajte programe za opći i nove smjerove.

Komentari
Prethodni članakUčenici OŠ Ljudevita Gaja nastavljaju desetogodišnju tradiciju putovanja Europom
Sljedeći članakMažoretkinje Grada Nova Gradiška s Državnog natjecanja se vratile s brojnim medaljama