Dok New York pali lampice na svom čuvenom drvcu, Londončani se ” vrte” na čuvenom London eyu, uživajući u čarobnoj panorami nad Temzom, dok Španjolci, prema tradiciji, umjesto odbrojavanja, otkidaju 12 bobica grožđa ( navodno svaka za jedna mjesec u godini), a svjetski šarmeri, Francuzi, otvaraju šampanjac ispod Eifelovog tornja, i mi ćemo svoju zabavu imati.

Skromnijih razmjera dakako, manje okićenu, s nešto malo manje poznatom glazbenom ekipom, odnosno line upom, kako se to fancy kaže, ali, ipak. Prema onoj, koliko para, toliko muzike, ali važna je namjera, jedino se to broji,  a za nju se i ovaj puta, usprkos recesiji, ili, možda baš, unatoč njoj, pobrinuli Turistička zajednica grada, Agencija NG glazbeno ljeto, grad Nova Gradiška, uz pomoć županije . Kako smo imali priliku saznati tijekom aktualnog sata posljednje sjednice Županijske skupštine, zahvaljujući pitanju vijećnika dr.Damira Japundžića, županija Brodsko posavska “nadodati ” će koju kunu i tako se  pobrinuti  da Novogradiščani u 2013. ( još težu i pesimističniju, ako je vjerovati ekonomskim analitičarima ), uđu uz prasak i milijun lampica, u  vidu ponoćnog vatrometa.

 

Prije toga, ne bi li se zagrijali, ali i onako opušteno i s veseljem, uplesali u novih 365 dana, prema onoj staroj-kako je dočekamo, takva će nam i biti, očekuju nas nastupi dva domaća benda.Jedan se zove OMEGA ( i nisu Mađari koji su peglali ranih 70-tih, iako dijele s njima isto ime), a drugi se zovu ONLINE i bit će na vašoj liniji cijelu večer.

 

Prema provjereno dobrom receptu ( a, svi se, nekako, iz godine u godinu iznenadimo kada zaključimo kako je doček u društvu sugrađana, zapravo iznimno ugodan ) i ove će se stare, silvestarske večeri, 2012. godine, plesati i provoditi uz kuhano vino i ostale alkoholne delicije, koje će nam pomoći da lakše zaboravimo sve ružno, ali i ne  mislimo kako je vani, ipak zima, i nekoliko desetaka ispod nule. ( iako, ni Vakula još nije siguran kakavo nam vrijeme stiže posljednjeg ovogodišnjeg dana).

 

Nemate li novca, ideje, svečane toalete, ekipu koja je za akciju, i željni ste dobre, stare, opuštene, neušminkane, krajnje jednostavne, ali, baš zato i provjereno dobre zabave, vidimo se u središtu grada. A, onda ćemo, kao i svake godine, točno u ponoć, nakon što odbrojimo i poželimo sami sebi, svom gradu i svima oko sebe puno sreće, zdravlja, strpljenja za nove izazove i samo malo više love, da nam bude lakše, zaplesati ulicama grada.

 

 

Vidimo se na “šahovnici”, 31.prosinca.Toaleta vam nije potrebna, jedino dobre čizme i topla jakna, po mogućnosti rukavice i kapa, odmorne noge, veliko srce, zarazni osmjeh  i dobro raspoloženje.Kako bi rekao dobri, stari Dino: “šalalalala, stiže Nova Godina…!!””

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članakRukometni turnir “Sv. Vinko 2013” i ove godine s međunarodnim predznakom
Sljedeći članakŽena koja drži (tri) četiri “ćoška” kuće/ razgovor s povodom