Maestro Ivan Lekić i članovi Kulturno umjetničkog društva „Tamburica” Staro Petrovo Selo za svoj dugogodišnji rad primili su još jedno, iznimno vrijedno priznanje. Predsjednik RH Zoran Milanović odlikovao je proteklog tjedna zaslužne umjetnike, znanstvenike, gospodarstvenike, sportaše i udruge. Među njima, i naše Petrovoselce.

Povelje Republike Hrvatske dodijeljene su, između ostalog, i Kulturno-umjetničkom društvu „Tamburica“ Staro Petrovo Selo za osobiti doprinos očuvanju običaja, tradicije i kulturne baštine, te razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma, u prigodi 50. obljetnice djelovanja.

Povelju  Republike Hrvatske uručio je Ivanu Lekiću, dugogodišnjem dirigentu i glazbenom pedagogu  koji je u Starom Petrovom selu  odgojio brojne vrsne tamburaše i s Tamburaškim orkestrom  osvojio brojna priznanja na natjecanjima i festivalima tamburaške glazbe.

– Danas je ovdje tridesetak ljudi  i udruga, koji su odlikovani zbog toga što su ostvarili rezultate koji su mjerljivi. Po tome se razlikuju od svih onih koji rade, koji predano daju sebe da bi postigli nekakav cilj u zajednici ljudi koju nazivamo društvo“, rekao  predsjednik Republike Zoran Milanović na svečanosti u Uredu predsjednika Republike na kojoj je uručio odlikovanja zaslužnim umjetnicima, znanstvenicima, gospodarstvenicima, udrugama, sportašima, sportskim izbornicima i trenerima.

Svaki posao, svaka ljudska aktivnost, ako je humana i zakonita, ima svoj smisao, svoje poslanje i cilj“, dodao je predsjednik Milanović te čestitajući odlikovanima na postignućima rekao da su mnogi među njima još uvijek dovoljno mladi, aktivni i puni ambiciji za nova dostignuća.

– Ono što danas nagrađujemo može nastati samo iz ambicije, osobne ljudske ambicije, od koje na kraju krajeva i sve počinje – zaključio je Predsjednik.

Izvor, foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić, Dario Andrišek

 

Komentari
Prethodni članakMladi kreativci iz OŠ Dragalić ponovno nagrađeni
Sljedeći članakKapa do „poda”: Branko Tomek iz Cernika krv je darivao 150 puta!