Ovog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske dogodila su se dva požara osobnih automobila.

Prvi požar je bio 25. svibnja 2018 godine oko 20,30 sati u Slavonskom Brodu, kada je na automobilu, vlasništvo 37-godišnjaka, do požara došlo poradi kratkog spoja na el. instalacijama. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.

Drugi požar je bio 26. svibnja 2018.godine oko 19,40 sati na južnoj kolničkoj traci autoceste A-3, kod mjesta Oprisavci, kada je u vožnji zbog kvara na motoru došlo do požara na automobilu kojim je upravljao 48-godišnjak. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

OPREZ U PROMETU – POLICIJA I DALJE NADZIRE!
Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nastavili su i dalje s pojačanim nadzorima prometa tijekom svibnja. Svrha provođenja pojačanih policijskih kontrola bila je veća razina sigurnosti u prometu i sprječavanje činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Prošli tjedan (od 21. do 27. svibnja), prilikom pojačanih nadzora, policijski službenici su evidentirali 404 prometna prekršaja, od čega 215 prekršaja nepropisnih brzina, 49 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa. Utvrđeno je 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 4 prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita, 6 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, 10 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 15 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.
U ovim aktivnostima, najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu vozača (56-godišnjak) iznosila je 2,61 promila (utvrđena 23. svibnja oko 16,40 sati u Slavonskom Šamcu). Najveća brzina u naselju od 111 km/h je utvrđena 25. svibnja na SVC u Slavonskom Brodu u 23,20 sati, a najveća izvan naselja 24. svibnja u 12,10 sati na auto cesti A3 kod Starog Petrovog Sela i iznosila je 252 km/h (27-godišnji državljanin Srbije), kao i 23. svibnja u 11,03 sati kod Zadubravlja i iznosila je 252 km/h (49-godišnji državljanin Njemačke).
Dogodilo se 19 prometnih nesreća. Od toga 5 s ozlijeđenima, u kojima su 2 osobe teško ozlijeđene, 7 osoba je lakše ozlijeđeno te je bilo 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Vozači smanjite brzinu svog automobila i smanjite opasnost od nastanka prometnih nesreća. Čuvajte svoj život, kao i živote drugih u prometu!

no images were found