Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 14. travnja 2024. godine, oko 5.40 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je autobus (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka), vozač, putnici i prtljaga. Prilikom kontrole jedan od putnika (naknadno utvrđeno da se radi o 19-godišnjem državljaninu Islamske Republike Pakistan) je policijskim službenicima na uvid dao putnu ispravu Republike Mauricijus za koju su policajci izrazili sumnju u originalnost.

Detaljnijim pregledom i kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi krivotvorenoj putnoj ispravi, koju je 19-godišnjak tijekom ožujka nabavio na području Pakistana plativši određen iznos nepoznatoj osobi. Policijski službenici su 19-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave, jučer u poslijepodnevnim satima doveli u Općinski sud u Slavonskom Brodu.

Izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 8 mjeseci koja je zamijenjena uvjetnom kaznom od dvije godine. Nadalje, 19-godišnjaku je u upravnom postupku izdano rješenje o odbijanju ulaska u RH, te je napustio Hrvatsku preko graničnog prijelaza Stara Gradiška.

Komentari
Prethodni članakProknjižiMe by Mirela Relković: Plaće i inflacija
Sljedeći članakApel Lovačke Udruge Gostinac