S početkom tjedna, 1. veljače, započela je prijava studijskih programa za maturante koji planiraju studirati, objavljeno je na mrežnim stranicama Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta. Maturanti sve informacije, kao i pretraživanje studijskih programa mogu pronaći na stranici Studijski programi. Na mrežnoj stranici Postani student, nakon prijave s korisničkim podacima, u izborniku Moj odabir/Odaberi novi studijski program budući studenti mogu prijaviti željene studentske programe. 

U srpnju bi, prema detaljno objavljenom kalendaru, trebao biti zadnji dan za slanje dokumentacije na odabrane studije, osim ako visoko učilište nije odredilo raniji rok. U pravilu, maturanti studijske programe i popis prioriteta studija mogu mijenjati sve do objave rezultata mature u srpnju. No, kako visoka učilišta, a što uglavnom čine ona koja provode prijemne ispite, mogu odrediti i ranije rokove, važno je da budući studenti prate i web stranice fakulteta koje žele upisati. Na njihovim stranicama pronaći će i detaljnije uvjete za upis na prvu godinu studija te opise studijskih programa, kao i posebne informacije koje se tiču samo toga visokog učilišta, prenosi Sbplus.

Za upis na veliku većinu studija nužna je Državna matura. Prijave za polaganje tih ispita započeli su još 1. prosinca prošle godine, a prijaviti se mogu sve do 15. veljače ove godine. Ne dođe li do promjena, ispiti Državne mature u ljetnom roku trebali bi se pisati od prvog do 25. lipnja. Objava prvih rezultata bit će 13. srpnja, a nakon isteka roka za ulaganje prigovora na ocjene, konačni rezultati bit će poznati 20. srpnja.  

Komentari
Prethodni članakEvo koje sve mjere ostaju na snazi najmanje do 15. veljače
Sljedeći članakNG PLUS za nezaposlene: Saznajte što soft skills edukacije koje provodimo znače za posao i karijeru