Pokazati kulturu kraja iz kojeg dolaziš te očuvati tradiciju naroda kojem pripadaš i ove je godine bila misao vodilja Susreta povratničkih skupina Republike Hrvatske u Okučanima.

U Okučanima danas žive izbjegli i prognani Hrvati iz 134 župe bivše države. No mnogi su i nakon progonstva nastavili rad na očuvanju kulturne tradicije te je manifestacija zato i dobila naziv “Obnovimo baštinu”. Kulturno-umjetničko društvo “Tkanica” domaćin je i organizator manifestacije koju je započeo Ivica Čorković s idejom okupljanja upravo povratničkih skupina.

Uz domaćine, KUD “Tkanica” i SKD “Prosvjeta” Okučani, nastupit će još 10 društava iz raznih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Uz okučansku Tkanicu te Općinu Okučane potporu održavanju dala je i Brodsko-posavska županija te Ministarstvo kulture. Zahvaljujući odličnom organizacijskom poslu Okučanci i njihovi gosti imaju prigodu uživati u folkloru iz raznih krajeva.

U proteklih 15 godina na ovoj smotri je sudjelovalo između 250 i 300 kulturno-umjetničkih društava i folklornih skupina iz Hrvatske i drugih država.

okučani smotra poziv

Komentari
Prethodni članakDukat donacija za novogradišku “Socijalnu samoposlugu”
Sljedeći članakSutra u Orubici “Kolo na dva štuka”