Društvo „Naša djeca” Rešetari četvrti put za redom realiziralo je Ljetni kamp za djecu  od 3. – 8. razreda osnovne škole, uz pomoć općina Rešetari i Kanfanar te DND Kanfanar. U ljetnom kampu uživali smo od 4. – 10. srpnja.

Na put smo krenuli u ponedjeljak u 6 ujutro, stigli smo kod naših dragih domaćina na ručak, gdje su nas dočekali načelnik općine Kanfanar Sandro Jurman, predsjednica DND-a Kanfanar Sandra Orbanić te Marko, Rita, Ivana i kuharica Anita koja nam je sve dane kuhala fine obroke. Poslije ručka smjestili smo se u kamp, šatore, koji su nam od toga dana postali sobe za boravak i spavanje i odmah se uputili na kupanje.

Drugo jutro turističkim vlakićem otišli smo u susjedni kamp Sao Paolo gdje smo uživali u kupanju, školi plivanja i na velikom aqua parku. Djeci smo dane boravka u kampu obogatili i malom radionicom plesa koju nam je predstavila Martina. Upoznala nas je s latinoameričkim plesovima i naučila plesati osnovne korake bacathe i salse.
U kampu su nas posjetili načelnik općine Rešetari Zlatko Aga, predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Moćan i predsjednik Mjesnog odbora Ivo Sedlaček te načelnik općine Kanfanar. Toga dana domaćini su nam pripremili izlet, upoznavanja povijesnih znamenitosti općine Kanfanar i vožnju brodom Limskim kanalom gdje smo vidjeli kako se uzgajaju školjke i orade, počastili se sladoledom, a zatim obišli crkvu Sv. Sofije i pogledali kratki film o samoj općini Kanfanar. Od strane domaćina počašćeni smo pizzom za večeru u Boćarskom klubu sela Sošići. Najhrabriji su se na povratku bacili na jedno noćno kupanje.

U petak smo se opustili uz malo duži san i dopodnevni odmor. Poslije ručka smo imali aktivnost na moru i svi se provozali na banani. U subotu ujutro u goste su nam stigli instruktori ronjenja Sven i Mirjana sa malim Luisom. Naučili su nas što nam je sve potrbno za ronjenje, uputili kako ćemo disati s disalicama i što gledati u moru. Uputili smo se u avanturu ronjenja i proučavanja Jadranskog podmorja s našim instruktorima. Navečer smo se u kampu družili s domaćinima uz njihovo tradicionalno jelo, pljukance. Zahvalili im na svemu što su nam omogućili, razmjenili znakove pažnje i otišli na oproštajni tulum na plaži i zabavljali se dok nas umor nije natjerao na spavanje.

Veliko hvala načelniku Zlatku Agi i Općini Rešetari koji su nagradili četiri učenika koji su se svojim ocijenama i ponašanjem iskazali kroz osmogodišnje školovanje. Hvala i Osnovnoj Školi Ante Starčevića Rešetari koji su nagradili još jednu učenicu zbog odličnog uspjeha. Puno hvala i našim domaćinima bez kojih bi bilo teško sve ovo realizirati. Najveća hvala volonterima DND-a Rešetari koji su pazili i čuvali djecu sve dane boravka: Maji Marijanović, Mateju Paunovu, Ivani i Mariju Novosel, te predsjednici DND-a Rešetari Danijeli Perković.

Nadam se da smo ljetni kamp uspjeli pretvoriti u jedno NEZABORAVNO LJETOVANJE!!!!!

DND REŠETARI

Izvor: OVDJE

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakMeca Cazin dolazi u Požegu predstaviti film ¨Macola¨
Sljedeći članakŽupan Marušić susreo se s ministricom rada dr.sc Nadom Šikić