Održana je prva radionica fraktalnog crtanja za djecu u Gradska Knjižnica NG pod vodstvom Katarine Emanović. Uvod u čarobni svijet fraktaline mreže bila je priča o malenom pauku Vidu koji plete svoje mreže ljubavi. Prateći avanture malenog pauka, djeca su uz vodstvo i upute voditeljice Katarine crtala i stvarala svoje prve fraktaline mreže.

Što se događa kada zatvorimo oči i pustimo ruku da prenese na papir ono što u tom trenutku osjećamo?

Zanimljivo je bilo vidjeti njihove reakcije kada su otvorili oči i ugledali što su nacrtali. Nastali su crteži, fraktaline mreže u koje je svako dijete unijelo svoj osobni izraz i stavilo svoj pečat. No, uslijedilo je još jedno iznenađenje! Bojali su crteže na način da su drvene bojice djeca također birala zatvorenih očiju. Veseli, šareni svijet fraktala počeo se stvarati pred njihovim očima. Jedva čekamo vidjeti kako će izgledati crteži kada ih djeca oboje do kraja. Koju priču će nam ispričati i koje emocije prenijeti?

Veselimo se slijedećoj radionici koja će biti održana u ponedjeljak 13.veljače kojom ćemo nastaviti pratiti avanture malog pauka Vida i stvarati nove čarolije fraktalinih mreža.

Tekst: Katarina Emanović
Foto: Renata Matijašević
Komentari
Prethodni članakPletenjem protiv stresa: U Gradskoj knjižnici besplatne radionice
Sljedeći članakNovogradiški volonteri sutra prikupljaju hranu za dvije obitelji, pridružite im se