Novogradiščani su konačno dočekali otvorenje Gradskih bazena, na radost najmlađih, svečano su ih uz bogat program i Latino večer otvorili u petak 10. lipnja.

Svečanosti otvaranja nazočili su brojni gosti i uzvanici. Nova Gradiška je dobila novu vodenu oazu s dva velika vanjska bazena, investiciju vrijednu 15 milijuna kuna koja je oduševila posjetitelje.

– “Na vrijeme smo izgradili ove bazene jer da smo zakasnili samo 3 mjeseca na natječaj, sve bi bilo duplo skuplje. Ciljana publika su djeca i školarci. Drago nam je vidjeti ih ovdje, kao i cijele obitelji. Trenutna temperatura bazena je 25 stupnjeva, obzirom da je padala kiša dan ranije, temperatura je nešto pala, no kad smo ju mjerili po toplijim danima, voda je bila 27 stupnjeva,” – rekao je Marijan Furić direktor investitor tvrtke Odlagališta d.o.o

Izgrađen je veliki rekreacijski bazen dimenzija 50,61 x 24,42 m, maksimalne dubine do 1.8 metara, zatim kružni dječji bazen ukupnog promjera 20,62 m, dubine 85 cm, s popratnim sadržajima. Mali dječji bazen dimenzija 10,76 x7,46 metara maksimalne dubine 40 cm, također s dječjim popratnim sadržajima. Uz bazene je uređen i prostor za presvlačenje, sa svim potrebnim popratnim sadržajima, strojarnica s bazenskim pumpama, i zgrada s ugostiteljskim sadržajima. Novogradiščani su konačno dobili bazenski kompleks u kojem će u ugodnom prostoru za ljetnih vrućina moći potražiti toliko potrebno osvježenje uz Summer pool partije.

Korisnici na raspolaganju imaju vanjsku garderobu, tuševe i sanitarni čvor, a prostor je prilagođen svima, pa tako i osobama s invaliditetom. Cijene dnevnih ulaznica kreću se od 20,00 kuna, za djecu do 15 godina ulaznica je 10,00 kuna, dok je za najmlađe do 6 godina besplatno, dok mjesečna karta iznosi 300,00 kuna.

-” Prije 6 godina primio sam želju naših najmlađih u sklopu Dječjeg Gradskog vijeća. Oni su govorili od srca, dječja želja bila je bazen. Pripremili smo dokumentaciju i kandidirali, iz određenih razloga projekt nije zaživio. Našli smo 2020. izvrsnu ponudu i prihvatili ju, da smo danas krenuli s izgradnjom, investicija bi koštala više od 30 milijuna kuna. Želja nam je bila zadovoljiti dječje standarde. Imamo mali i veći bazen s popratnim sadržajem. Konzultanti, izvođači radova, svi koju su sudjelovali u izgradnji koji su radili na puno bazena rekli su da ovoliko popratnog sadržaja nigdje nisu vidjeli,” – pohvalio se gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, ponosan na uspješno otvorenje i odlično odrađen dugoočekivani projekt.

-” Jako sam ponosna što je grad upotpunio svoju turističku ponudu, Turistička zajednica će u suradnji s ugostiteljskim objektom Rubikon svakog vikenda raditi različite sadržaje i zabavne večeri. Ponudit ćemo jedan lijep sadržaj i u večernjim satima, neće to biti samo dnevno kupanje na bazenima. Usmjeravamo turizam u smjeru turizma doživljaja, sadržaji neće biti klasični. Stvaramo neku novu kulturu i sadržaje, zato kad god dođete u Novu Gradišku nešto se događa, svima smo blizu i dostupni zbog dobrog prometnog položaja, i naravno, svi su dobro došli,” naglasila je direktorica Turističke zajednice Grada Nova Gradiška Dinka Matijević.

Komentari
Prethodni članakJoš jedno sjajno glazbeno događanje u Gradskom parku: Ricardo Luque & Amigosi
Sljedeći članakKoncert Elis Lovrić oduševio publiku Doma kulture