U okviru obilježavanja blagdana svetog Marka evanđeliste, jučer je proslavljen Dan kapelanije Policijske uprave brodsko-posavske, a znatan doprinos organizaciji dao je policijski kapelan Davorin Anđić.

Proslavi je prisustvovao vojni ordinarij, mons. Jure Bogdan sa suradnicima i brojnim svećenicima, zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić i drugi uzvanici, načelnici i predstavnici susjednih policijskih uprava, članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, te drugi građani i djelatnici policijske uprave.

Svečani program je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima ispred zgrade policije u Ulici Ivana Mažuranića, gdje je kratku molitvu održao vojni ordinarij, mons. Jure Bogdan, prisjetivši se žrtve i značajne uloge hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

Sveta Misa održana je u crkvi Krista Kralja u Brodskom Varošu. Prije početka Svete Mise, zamjenik načelnika Ivica Ostrun uputio je biskupu riječi dobrodošlice uručivši mu prigodan dar ispred Policijske uprave brodsko posavske. Pritom je naglasio da djelatnicima policijske uprave, sudjelovanje u vjerskim događanjima i to što imaju svoju kapelaniju puno znači i pomaže u radu.

Predvodeći Svetu Misu, biskup Jure Bogdan je ukratko opisao život i djelo Svetog Marka, prvog evanđeliste, koji nije bio nimalo jednostavan, ali je on cijeloga sebe stavio u službu naviještanja Kristove Radosne vijesti, te je prisutne pozvao da svatko u području svog djelovanja bude navjestitelj Radosne vijesti. Ujedno je djelatnicima policijske uprave čestitao blagdan svetog Marka stavljajući ih sve pod njegov zagovor.
Na misnom slavlju čitanjem Božje Riječi doprinijeli su i djelatnici policijske uprave, a pozdravnu riječ i zahvalu svome Pastiru na kraju je uputio policijski kapelan Davorin Anđić.

no images were found

Autor: Kata Nujić

Komentari
Prethodni članakOdržana redovna izborna skupština Društva “Naša djeca” / Foto
Sljedeći članakHSS u Godinjaku – ODGOVORNOST I REZULTATI