Između ostalog, lijepa žena Zrinka Starešinić, poznatija kao pomoćnica eks ministra Tihomira Jakovine, za predsjednicu SDP-a kandidirati se mogla iz više razloga – zbog samoreklamiranja, relativiziranja Komadinine kandidature, skretanja pozornosti s bitnog na estradno … – ali da bi postala predsjednica, sigurno se kandidirala nije, jer nije glupa.

SDP bi mogao dobiti predsjednicu, naime, uz aktualnog šefa stranke Zoran Milanovića te jednoga od potpredsjednika SDP-a Zlatka Komadinu, mogućnost kandidature za čelno mjesto na Iblerovom trgu najavila je i Zrinka Starešinić poznatija kao bivša pomoćnica ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, piše tportal.

‘SDP je zaslužio i ženu kandidatkinju za predsjednicu stranke’, prije dva dana, napisala je Starešinić na svojem Facebooku dodavši: ‘Ovim putem, a u cilju daljnje demokratizacije stranke (većeg broja kandidata a posebno kandidatkinja) objavljujem svoju kandidaturu za predsjednicu SDP i molim kolegice i kolege da mi pomognu u prikupljanju potpisa i, naravno, javni like od svih hrabrih koji su za moju kandidaturu!’

‘U mom, vašem i našem SDP-u ima mjesta za sve, a najviše za šljakere koji su do sada uvijek radili za druge i za to nisu dobili ni hvala, glasne kritičare koji su se (gle čuda) usudili nešto javno reći, tihe nezadovoljnike, ali i one zadovoljne koji sada sjede u Saboru i očekuju da opet drugi rade za njih u stranci! Sve vas volim! Tko je za?’, zapitala je Starešinić, inače iz Požege, koja je nekada radila i u Hrvatskim šumama te dobila 87 javnih ‘lajkova’.

Dan kasnije, uslijedila je nova objava na Facebooku u kojoj je napisala da je ‘njezino iskazivanje kandidature za predsjednicu SDP-a na toj društvenoj mreži bilo isključivo u interesu otvaranja daljnjih demokratskih procesa u stranci. Želja da ohrabrim kolegice i kolege na iskazivanje svog mišljenja ili interesa bez straha i zadrške’.

S obzirom na to da je, kako tvrdi, ‘dobila značajan dio podrške i kroz poruke i pozive, o konačnoj svojoj kandidaturi odlučit će u zadanom i propisanom roku do 30.1. 2016.’ te je zahvalila svima koji su reagirali na objavu njezina statusa zaključivši da joj ‘to daje vjeru i nadu da postoji snaga u SDP-u spremna za nove vjetrove, nove pobjede, nove izazove. Imam osjećaj da ni u našoj stranci stvarno nema povratka na staro’.

U najnovijoj objavi na društvenoj mreži istaknula je da ‘sve što misli reći, objavit će na svojem FB profilu i iste obavijesti se može slobodno prenositi’. Ustvrdila je da time želi donekle izbjeći ružne stvari (jasno uvijek neistinite) koje se nužno otvaraju u kampanjama, posebno kada ste žena. Nadam se da iste ružne, prljave i neistinite priče neće lansirati upravo stranačke kolegice i kolege. Jer moja potencijalna kandidatura nije usmjerena protiv nikoga, niti za ikoga, osim za sve članove stranke koji u tome prepoznaju neki novi pristup, novi vjetar’, zaključuje Starešinić.

U stranačkoj središnjici pak Komadina će danas krenuti u kampanju za šefa SDP-a predstavljajući smjernice programa za izbore za predsjednika stranke, a i on je na Facebooku potvrdio da je potpisao i poslao Središnjoj izbornoj komisiji i formalnu namjeru kandidiranja za predsjednika SDP-a te zaključio: ‘Vjerujem u novi i snažan SDP u kojem odlučujemo svi zajedno’.

Pravo kandidature za sve stranačke dužnosti imaju svi članovi SDP-a, a moraju ih podnijeti do kraja ovog tjedna. Prošlog tjedna Glavni odbor SDP-a, podsjetimo, odlučio je da se prvi krug izbora za predsjednika stranke održi 2. travnja, a eventualni drugi krug 9. travnja.

Prenoseći ovaj tekst našeg kolege Jerka Zovaka sa SBplusa, mi smo pak zaključili da je kod Zrinke Starešinić možda u pitanju financijski interes. Naime, da bi postao kandidat za Predsjednika SDP-a moraš prikupiti tisuću potpisa, što nije problem, jer svatko može svakom od kandidata dati potpis za kandidaturu, međutim ono što je najbitnije u cijeloj kandidaturu, ovog  “komada” jesu novci.

Pitate se kakvi sad novci, naime na Glavnom odboru je donesena odluka kojom je SDP svakom kandidatu dužan isplatiti 100.000,00 kuna za kampanju, dakle može se zaključiti da je  lijepa glavica naše Zrinke, shvatila da ne mora mrdnuti prstom, a ipak bi dobila 100.000,00 kuna.

Lijepi novci, mudra glava, i još k tome ženska, smisli ono što muškarcu baš i ne pada na pamet i sve to još uspješno kapitalizira.

*Komad – … zgodna (ob. ženska) osoba. (Hrvatski jezični portal)

Komentari
Prethodni članakEKSKLUZIVNO: Legendarno Prljavo Kazalište stiže na ovogodišnje novogradiške moto susrete
Sljedeći članakRaspisan natječaj za prijem 51 djelatnika – Ljepša Rakas Vujčić radi punom parom!