Iza nas je 24 sata bogatih događanjima na području Policijske uprave Brodsko-posavske. Krađa u Okučanima, ilegalna sječa drva u Gornjim Bogićevcima, vozač automobila udario biciklistu u Cerniku, samo su neka od događanja.

Policija je jučer nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, od 33 i 34-godišnjaka s područja općine Gornji Bogićevci oduzela 14,80 kubnih metara ogrjevnog drveta hrasta. Utvrđeno je da su oni u razdoblju od 1. do 5. rujna u šumskom predjelu Gradiška Brda bez odobrenja nadležne šumarije izvršili bespravnu sječu 41 stojećih stabala hrasta kitnjaka. Materijalna šteta više tisuća kuna. Policija će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo krađe.
U noći sa 8. na 9. rujna nepoznati počinitelj je iskoristio odsutnost 72-godišnje vlasnice obiteljske kuće u Okučanima i iz nje otuđio tri mobilna telefona (1 x Nokia 2710, 1 x Nokia 2700 i 1x LG KP500) i jedan ručni sat Armani. Materijalna šteta nekoliko tisuća kuna. Policija traga za počiniteljem.
Jučer oko 19,30 sati u mjestu Cernik, alkoholizirani 30-godišnji vozač osobnog automobila Renault Megane, NG registracija prilikom pretjecanja vozilom srušio biciklistu. On se vozilom kretao Frankopanskom ulicom od juga prema sjeveru i prilikom pretjecanja bicikla, kojim je upravljao 52-godišnjak iz Nove Gradiške (i kretao se ispred njega u istom smjeru) zbog ne držanja potrebnog bočnog razmaka došlo je do udara desnog osvrtnog ogledala automobila u tijelo bicikliste, koji je uslijed udara pao na kolnik. Nakon toga vozač je bez zaustavljanja nastavio vožnju i napustio mjesto nesreće, a da predhodno nije obavijestio policiju i sačekao na mjestu nesreće. Policija ga je pronašla oko 21, 30 i alko-testirala te utvrdila prisutnost alkohola u organizmu od 1,67 promila. Biciklist je zadobio lakše ozlijede i liječnička pomoć mu je pružena u bolnici u Novoj Gradiški. Policija protiv vozača automobila podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog počinjenih prekršaja i uzrokovanja prometne nesreće.

 

Stanje sigurnosti u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području policijske uprave evidentirano je 14 kaznenih djela općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 11 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i  to devet kaznenih djela krađe, jedno kazneno djelo teške krađe i jedno kazneno djelo prijevare. U prometu na cestama evidentirane su četiri prometne nesreće, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i jedna s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su lakše ozlijeđene. Evidentirana su dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dva prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan prekršaj iz Zakona o strancima. Zabilježena su i tri požara i dva pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava.

Autor: Nikola Knežević/PU BP

Komentari
Prethodni članakU mjesec dana dva puta pljusnuli ministricu
Sljedeći članakEkipa akcije “Volim Hrvatsku” 19. rujna u našem gradu