Novčana potpora za obitelj ostvariva je u slučaju kada je zbog nezaposlenosti članova obitelji uzrokovane pandemijom koronavirusa, jedno ili više djece izloženo riziku od siromaštva, ekonomskoj nestabilnosti, zdravstvenim rizicima ili rizicima odgojne, obrazovne, socijalne i kulturne isključenosti.

Novčana potpora odobrava se temeljem relevantne dokumentacije kojom se dokazuje istodobno ispunjenje nekoliko uvjeta među kojima su da je roditelj/zakonski skrbnik u trenutku podnošenja zahtjeva za dodjelu novčane potpore prijavljen u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Također, da je nezaposlenost roditelja/zakonska skrbnika iz obitelji nastupila u mjesecu ožujku 2020. godine ili kasnije u 2020. godini kao posljedica epidemije bolesti COVID-19, isto se dokazuje izjavom bivšeg poslodavca. Isto tako da nezaposlen roditelj/zakonski skrbnik iz obitelji ne prima novčanu naknadu za nezaposlene, odnosno novčana naknada za nezaposlene koju roditelj/zakonski skrbnik prima ne prelazi iznos od 3.250,00 kn neto, isto se dokazuje potvrdom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Sve informacije o potpori Zaklade koja se daje sukladno financijskom planu i raspoloživim sredstvima mogu se pronaći na web stranici Zaklade www.zhzd.hr.

Zaklada “Hrvatska za djecu” kontinuirano već 11 godina provodi razne aktivnosti kojima doprinosi boljem i kvalitetnijem rastu te razvoju djece u Republici Hrvatskoj. Od osnutka pa sve do današnjih dana, Zaklada je na račune svojih korisnika isplatila više od 80 milijuna kuna te svojim programima pomoći dotakla živote više od 60 tisuća djece i mladih. U doba koronavirusa djelatnici Zaklade rade od kuće, no svakodnevno se sastaju na online platformama kako bi napravili sve da pomoć dođe do onih potrebitih. 

Izvor: Brodportal

Komentari
Prethodni članakKino Nova Gradiška: U četvrtak i petak Crvencipelica i 7 patuljaka
Sljedeći članakUdruga slijepih NG provodi projekt – Drugi dom! Organizirano druženje osoba s invaliditetom