Drugi dom! Organizirano druženje osoba s invaliditetom je novi trogodišnji program Udruge slijepih Nova Gradiška, financiran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 210.000,00 kn.

Ciljevi projekta su deinstitucionalizacija osoba s invaliditetom i zadovoljavanje njihovih potreba na nešto drugačiji način, povećanje socijalnog uključivanja korisnika, unapređenje njihove samostalnosti i neovisnosti, te samopouzdanja kod korisnika.

-“Aktivnosti koje Udruga provodi kroz program su Radionica svakodnevnog življenja u kojoj se korisnici uče samostalnosti kroz obavljanje svakodnevnih poslova-kuhanje, pospremanje, održavanje osobne higijene. Radionica kreativnog izražavanja je radionica u kojoj izrađuju dekorativne predmete i ukrase, razvijaju maštu i kreativnost kroz slikanje, bojanje i izradu raznih predmeta. Radionica pisanja i izražavanja kroz nju potičemo gramatički, književno točno pisano kao i usmeno izražavanje, te korisnici neće zaboraviti  znanja stečena školovanjem, od pisanja do računanja. Hobi radionica – na njoj korisnici razvijaju hobije, gledaju filmove, slušaju glazbu, idu na sportska događanja, koncerte. Planiramo i jednodnevni izlet, te priredbu po završetku kalendarske godine.” – rekla je voditeljica projekta Vlatka Vasiljević

Korisnici su mlade osobe s invaliditetom u dobi od 18-30 godina, te njihovi vršnjaci bez invaliditeta.

U tijeku je upis korisnika u program, molim zainteresirane neka se jave u Udrugu slijepih Nova Gradiška, Sl. graničara 7/1. ili na broj telefona 035/628-985. 

 

 

Komentari
Prethodni članakZaklada “Hrvatska za djecu” pomaže obiteljima pogođenima Covidom-19
Sljedeći članakOtvoreno reciklažno dvorište „Šagulje-Ivik“