U tijeku je provedba projekta izgradnje Skate parka u našem Gradu. Podlogu za projektiranje, odnosno geodetsku podlogu, izradila je tvrtka Geo Agent d.o.o. iz Nove Gradiške, a na inicijativu gradonačelnika Vinka Grgića i suradnika. Naime, svojevremeno se pojavila ideja uređenja parka za mlade koji će biti prilagođen onima koji svoje slobodno vrijeme provode na skateboardima. U Hrvatskoj se skejtanje ne priznaje kao sport mada na svjetskoj razini postoje već i organizirani festivali za sportaše te discipline.

Skate park veličine 315 m2 bit će smješten na zelenoj površini uz šetnicu ( pješačku stazu ) kraj potoka Šumetlice. Sastojat će se od rampi i vozne površine koja povezuje rampe u nepravilnom obliku cca 18,35 x 10,15 m. Završetkom ovog projekta, Nova Gradiška će se upisati u kartu gradova koji imaju skate park i to uz bok gradovima Zagrebu, Rijeci, Puli i Osijeku.

Još jedan je to u nizu projekata za djecu i mlade, ali upravo jučer dogodilo se nešto neočekivano. Naime u završnoj fazi izgradnje skate rampe, nepoznati počinitelji su doslovno razrušili cijelo gradilište i demolirali postavljene konstrukcije za završnu fazu izgradnje. Gradonačelnik Vinko Grgić je zajedno sa skaterima svakodnevno obilazio gradilište, pa su jutros bili iznenađeni zatečnim stanjem. Također i radnici koji su danas planirali dovršetak radova na rampi.

Gradonačelnik Grgić se obratio Policijskoj postaji Nova Gradiška i tužan i razočaran, ali je najavio kako će skate park unatoč svemu biti otvoren za mjesec dana. U sklopu parka u izgradnji su i igrališta za rukomet, odbojku i nogomet, dječje igralište i sjenica, te sanitarni čvorovi i tuševi.

Komentari
Prethodni članakRadionica “Proljeće u svemiru” i izložba “Spectrum” iz kista autorice Nataše Kupljenik / Foto
Sljedeći članakRođendanski shopping popusti, Violetta sing & dance, Trolovska zabava, nagrade, rođendanska torta i koncert grupe Vigor