Sinoć je u organizaciji Grada Nova Gradiška i Turističke zajednice grada, a u suradnji s Hrvatskim boksačkim savezom, održana Boksačka revija u našem gradu.

Revijalni mečevi poznatih hrvatskih boksača odigrani su povodom 24. obljetnice Vojno redarstvene operacije “Bljesak”.

U ispunjenoj dvorani Društvenog doma odigrano je ukupno 7 mečeva, od toga 5 muških i 2 ženska. Boksači, ali i boksačice svojim su vrhunskim performansom ostavili publiku bez daha i iako u revijalnom tonu, mečevi su bili atraktivni i puni naboja.

Novogradiščani su trud i atraktivne poteze ovih odličnih boraca nagrađivali glasnim bodrenjem i aplauzom. Već ionako odličnu atmosferu u Društvenom domu, dodatno su podigli naš domaći boksač i aktualni prvak Hrvatske, Filip Poturović i mlada domaća boksačica Lorena Savi, koji su svojim nastupima oduševili sve prisutne. Vrijedi napomenuti da je ovo prvi put da Poturović i Savi nastupaju pred domaćom publikom, a to su začinili uvjerljivim pobjedama, te se na taj način predstavili u najboljem izdanju domaćoj publici.

Zadovoljan viđenim borbama, kao i cijelom manifestacijom bio je i jedan od organizatora, koordinator za branitelje pri Gradu Nova Gradiška, Vlatko Greiner

-“Ovo je prva Boksačka revija u Novoj Gradiški od samostalnosti Republike Hrvatske. U čast “Bljesku” došli su nam boksači iz cijele Hrvatske, za što se zahvaljujem Hrvatskom boksačkom savezu, a posebnu generalu miru Mladenu Mikolčeviću, dopredsjedniku boksačkog saveza koji nam je omogućio da u čast “Bljesku” večeras uživamo u jednom krasnom boksu. Naravno i da gledamo našeg prvaka Hrvatske, Filipa Poturovića koji je već drugi puta prvak Hrvatske i sada se pokazao tu u svom gradu pred svojom publikom. Također smo imali priliku gledati našu mladu Lorenu Savi koja se pokazala u odličnom izdanju”. – rekao je Greiner

Svim boksačima i boksačicama pohvale, priznanja i pehare uručili su zamjenici gradonačelnika Borislav Vidošić i Ivana Trupina.

Nakon završetka ove boksačke revije Novogradiščani su zadovoljni i puni dojmova napustili Društveni dom s nadom da će Nova Gradiška oživjeti svoju tradiciju koja ju je nekad krasila kao grad odličnih sportaša i boksača. Filip Poturović pravi je primjer da se uz rad i trud to može postići.

Donosimo vam svih 7 mečeva i njihovih pobjednika/ca.

Kadeti 41 kg
Dominik Raguž – Sven Đurković
(pobjednik)

Seniori 91 kg
Gabrijel Veočić – Matej Crnković
(pobjednik)

Seniorke 54 kg
Gabrijela Marjanović – Karla Bubalo
(pobjednica)

Seniori 75 kg
Anto Vidović – Dino Malnar
(pobjednik)

Seniori 91 kg
Lovro Šojat – Luka Pratljačić
(pobjednik)

Seniorke 54 kg
Lorena Savi – Aleksandra Vučinić
(pobjednica)

Seniori 64 kg
Filip Poturović – Dominik Gubo
(pobjednik)

Komentari
Prethodni članakProglašeni pobjednici 20. Međunarodnih sportskih susreta invalida „Bljesak 2019”
Sljedeći članakU Novoj Gradiški položeni vijenci povodom 24. obljetnice VRO “Bljesak”