Državno prvenstvo gluhih u ekipnom kuglanju, 2. Liga-muški održano je 20. travnja ove godine u Rijeci u Sportskom centru „MLAKA“. Sudjelovalo je 7 ekipa iz Hrvatske: KK Splitsko- dalmatinske županije, KK Karlovac, KK Zadar, KK Pula, KK „Maksim“ Staro Petrovo Selo, KK „Galeb“ Rijeka i KK „Sluh“ Sisak.

Za prvo mjesto borila su se dva kluba s istim brojem bodova (24 boda), KK „Maksim“ Staro Petrovo Selo i KK Pula. O prvaku je odlučivalo „ čišćenje“, a presudila je bolja razlika od 40 čunjeva za KK Maskim. Najbolji je bio igrač Josip Bošnjak, a izvukao je maksimalnih 198 čišćenja. Ukupno je srušio 569 čunjeva.

Rezultati ostalih igrača su slijedeći: Kristijan Baksa 501 srušen čunj, Dragan Blažević 518 te Robert Marolt 502 srušena čunja.

KK „Maksim“ Staro Petrovo Selo osvojio 1. mjesto

KK „Maksim“ Staro Petrovo Selo je osvojio 1. mjesto na Državnom prvenstvu gluhih u 2. ligi u kuglanju za gluhe i tako, zajedno sa kolegama iz Pule, koji su osvojili 2. mjesto, ušao u u 1. Ligu kuglanje za gluhe koje će se održati slijedeće godine.

“Moram napomenuti da smo KK „Maksim“ osnovali u lipnju 2023. godine i odmah ostvarili veliki rezultat!Od slijedeće godine pridružujemo se našem drugom bratskom klubu KK „Slavoniji“ Nova Gradiška koji se dugi niz godina natječe u 1. Ligi. Još jedanput, kao predsjednik i kapetan kluba, čestitam svojim igračima na fer igri i trudu i vjerujem kako ćemo tako nastaviti i slijedeće godine.” – naglasio je Kristijan Baksa, predsjednik SSG NG.

Komentari
Prethodni članakPoziv budućim policajkama i policajcima – dođite na Dan otvorenih vrata!
Sljedeći članakFrajle na izletu u Karanac