Unatoč pandemiji koronavirusa koja je utjecala i na radove u građevinarstvu, izvođač radova na projektu „Rekonstrukcija i dogradnja vatrogasnog doma i spremišta s društvenim domom i kulturnim centrom“ privodi kraju radove u zadanom roku. Podsjetimo. U općini Rešetari 19. prosinca 2019. godine predstavljen je veoma značajan projekt, kako za mjesto Rešetare, tako i cijelu općinu, a posebno za DVD Rešetari i potpisan ugovor s izvođačem radova i nadzorom.

Godinu dana kasnije, privođenjem radova kraju, mogu svi biti zadovoljni, posebno rešetarački vatrogasci koji će ove godine za 90. obljetnicu dobiti reprezentativan prostor za rad. Nažalost, zbog pandemije koronavirusa izostalo je obilježavanje obljetnice planirano za 30. kolovoza.

Novoizgrađeni i rekonstruirani objekt ima višenamjensku svrhu. To će biti društveni dom i kulturni centar – ukupne bruto građevinske površine oko 1.000 kvadratnih metara. Sastojat će se od jedne etaže- prizemlja gdje se nalaze: sanitarni čvorovi, spremište, garderoba za osoblje, dvije višenamjenske dvorane iznad čijeg se dijela nalazi galerija. Gospodarski dio se sastoji od kuhinje, spremišta, garderobe i sanitarnog čvora, garaže predviđene za smještaj 3 vatrogasna vozila i podizne platforme za osobe s invaliditetom. Dograđeni dio predviđen za potrebe vatrogasnog spremišta sastoji se od 2 etaže unutar kojeg se nalazi administrativni dio, čajna kuhinja i sanitarni čvor. Projekt je ukupne vrijednosti 7,2 milijuna kuna od kojih su 85 posto sredstva EU iz programa ruralnog razvoja , a 15 posto su sredstva RH.

Kako kaže općinski načelnik Zlatko Aga, doprinijeti će unapređenju kulturnih i društvenih događanja na području Općine Rešetari i sustava zaštite i spašavanja, veoma je značajan za cijelu općinu, ali prije svega DVD Rešetari. Koncem 2020. godine ima razloga za zadovoljstvo, jer su, osim na ovom objektu, karaju privedeni građevinski radovi i uređenje okoliša novog dječjeg vrtića, a ove je godine otvoreno i reciklažno dvorište. 

Autor: Franjo Samardžić / Izvor: www.novagra.hr/Općina Rešetari

Komentari
Prethodni članakTRAŽIŠ POSAO?! Evo što se nudi na području županije…
Sljedeći članakDanas je sveta Kata: Stiže li nam snijeg skoro na vrata?!