Priopćenje načelnika Davora, Đure Anđelkovića, prenosimo u cijelosti.

Nakon nedavnih velikih poskupljenja vode i prijedloga članova uprave Vodovoda Zapadne Slavonije d.o.o. da sve radove vodoopskrbe i vodoodvodnje sufinanciraju Jedinice lokalne samouprave i da rate kredita također plaćaju jedinice lokalne samouprave, postavljam pitanje koja je uloga dva člana uprave (Severović, Rukavina) koji usput koštaju korisnike vodoopskrbe svaki po 25.000,00 kuna mjesečno plus službeni automobil, mobitel, kartice itd.

Na moje protivljenje zbog visine plaće koja je nesrazmjerna okolini u kojoj živimo, a pogotovo u odnosu na doprinos, sposobnosti i znanje dvojca, po meni samoupravnih rukovoditelja Severović – Rukavina, koji na žalost nije imao podršku ostalih kolega, što me neugodno iznenadilo, Općina Davor predlaže da se umjesto 2 člana uprave imenuje jedan član uprave na razdoblje od 4 godine izmjenično Općina Davor pa Grad Nova Gradiška, a da u iduće 2 godine dok traje “menadžerski ugovor” razriješi jedan član uprave, a kao znak dobre volje neka taj član uprave bude imenovan od strane Općine Davor.

Tom odlukom uštedjet će Vodovod Zapadne Slavonije d.o.o., u dvije godine najmanje, ponavljam najmanje 700.000,00 kuna.

Smatram da će se s ovom odlukom složiti svi načelnici i gradonačelnik, jer odlaskom jednog člana uprave tvrtka Vodovod Zapadne Slavonije neće izgubiti apsolutno ništa, a ušteda od 700.000,00 kuna je iznos koji možemo upotrijebiti za razvoj.

Također je između ostalog i naša obveza kao čelnih ljudi u JLS da interesi građana moraju biti ispred interesa pojedinca.

S poštovanjem

Komentari
Prethodni članakMasovno trovanje jagodama u susjednoj državi
Sljedeći članakHrvatska danas slavi Dan državnosti