Čak je troje kandidata kampanju do sada provelo bez prikazanog troška, a jedan s gotovo neznatnim iznosom.

Kako se kraju bliži izborna kampanja, a približava konačni dan odluke, tako se sve više spominju sredstva uložena u kampanju. Hoće li se uloženo vratiti kroz rezultat znat će se nakon 16. svibnja i prvih, a potom i konačnih, objava izbornih rezultata.

No, ono što se zna već sada je podatak tko je od kandidata koliko novaca dobio kao donacije te koliko je sredstava i na koje svrhe utrošio u kampanji. Odnosno zna se ono što su prijavili Državnom izbornom povjerenstvu. Za dio kandidata te smo podatke na stranicama SBplus portala već objavili, a evo kakva je situacija s kandidatima za novogradiškog gradonačelnika/gradonačelnicu.

Donedavni gradonačelnik Vinko Grgić (Grupa birača) putem donacija prikupio je 12.999 kuna, koje mu je u ukupnom izinosu uplatilo troje donatora. U kampanju je utrošio 69.594 kuna, od čega je najviše sredstava otišlo na ostale troškove što je moguće vidjeti OVDJE.

Aktualna dogradonačelnica i kandidatkinja za gradonačelnicu Ivana Trupina (SDP) zahvaljujući donacijama dvoje donatora prikupila je 2500 kuna, a u kampanju je do sada utrošila 7470 kuna, od čega je najveći iznos otišao na radijsko oglašavanje – 5.250 kuna.

Davorin Slišurić (HDZ) putem donacija od dvoje donatora prikupio je ukupno deset tisuća kuna, dok u tablici predviđenoj za troškove nema navedenih stavki.

Čak je troje kandidata kampanju do sada provelo bez prikazanog troška, a jedan s gotovo neznatnim iznosom:

Josip Kuš (Domovinski Pokret) – bez donacija i troškova.

Tomislav Vlaović (HSS, SU) – bez donacija i s troškom od 12 kuna

Mirela Relković (Grupa birača) – bez donacija i troškova.

Krunoslav Pecarić (HSLS, MOST) – bez donacija i troškova.

Izvor/Foto: SBplus

Komentari
Prethodni članakLokalni izbori 2021: SDP Nova Gradiška pismo građanima
Sljedeći članakLOKALNI IZBORI 2021.: Ovo su svi kandidati za gradonačelnika u Brodsko-posavskoj županiji