Oglasila prodaju stolnog računala, pa ostala bez 275 eura

U Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje zaprimljena je prijava u vezi kaznenog djela računalne prijevare. Naime, 21-godišnjakinja sa područja Slavonskog Broda, dana 12. travnja, putem interneta je oglasila prodaju stolnog računala te joj se javila osoba i predstavila kao kupac. Nepoznata osoba je potom poslala internet poveznicu u koju je 21-godišnjakinja upisala svoje podatke, odnosno podatke bankovnog računa sa sigurnosnim CVV brojem, nakon čega joj je sa računa skinut iznos od 275 eura. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela, te će zaprimljenu kaznenu prijavu proslijediti Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Građani budite oprezni i imajte na umu da prevaranti „nikad ne spavaju“ te su uvijek u akciji. Ukoliko dobijete slične poveznice u poruci, ne otvarajte, već izbrišite poruku. Nemojte postati žrtva kaznenog djela te nikada ne dijelite osobne podatke i podatke o svojoj bankovnoj kartici ili financijama.

Osumnjičen za dvije krađe

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 34-godišnjakom, jučer su riješena dva kaznena djela krađe. Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, sumnjiče 34-godišnjaka da je 28. veljače, oko 19 sati, iz trgovine na području Slavonskog Broda otuđio 40 komada raznih čokolada, koje je sakrio ispod odjeće i prošao pored blagajne ne plativši iste.

Također je utvrđeno da je osumnjičeni dana 6. listopada prošle godine, iz druge trgovine na području Slavonskog Broda otuđio prodajni artikl (vrijednosti oko 1300 kuna). Policijski službenici su odgovornim osobama oštećenih trgovina uručili potrebite podatke radi pokretanja privatne tužbe, te dostavljaju posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Komentari
Prethodni članakTražiš posao?! Evo što se nudi na području županije..
Sljedeći članakVlada usvojila izmjene zakona o povratku dijela povlaštenih mirovina