Da je “Novogradiško glazbeno ljeto” odavno prešlo granice našega grada i županije, odavno je poznato. Uz niz zabavnih i glazbenih, posjetitelji ovog, “produženog” vikenda za Novogradiščane, mogu uživati i u nizu kulturnih događanja, posebice izložbi. Ljubitelji izložbi, u svakom će slučaju, doći na svoje.

Sve do nedjelje, 19. kolovoza, u prostoru stare robne kuće, posjetitelji mogu razgledati tradicionalnu izložbu “Šuma okom šumara”. Samo malo dalje, u Ulici Karla Dieneša 1, sinoć je otvorena izložba fotografija članova Foto kluba F4.

Večeras i sutra planira se otvorenje još dvije izložbe.

U Gradskom muzeju Nova Gradiška večeras, 16. kolovoza u 19,00 sati bit će otvorena izložba skulptura našeg zavičajnika, rodom iz Kosovca Miroslava Župančića – Župa pod nazivom “Utočišta”. Autor je to koji je u svom bogatom stvaralačkom opusu “iznjedrio” čak tri tisuće skulptura pa će svakako biti zanimljivo pogledati dio njegova rada.

Učilište “Relković” u petak, 17. kolovoza u 18,00 sati upriličit će otvorenje izložbe “Vizualne kompozicije”, akademskog slikara Mihovila Dorotića. Izložba će biti otvorena u novoobnovljenom izložbenom prostoru novogradiškog Doma kulture.

Uz izložene slike, autor, ujedno i glazbenik (klarinet), će u duetu s Kornelijom Turić Dorotić (klavir) izvesti neke od svojih nagrađivanih skladbi te na taj način oplemeniti ovaj događaj.

Vjerujemo da će ljubitelji ove vrste umjetnosti u svakom slučaju doći na svoje, no postavlja se pitanje, treba li nam baš toliko izložbi u ovako kratkom roku?!

Komentari