Žitelji Općine Vrbje i ove će godine obilježiti Dan općine i blagdan svog zaštitnika, svetog Roka.

Tim povodom i ove godine organiziraju nekoliko sadržaja.

Danas, 16. kolovoza u 9,45 položit će vijence i odati dužno štovanje poginulim hrvatskim braniteljima s područja općine, u 10,00 sati bit će služena sveta misa, dok će u 11,30 početi svečana sjednica Općinskog vijeća.

U poslijepodnevnim satima od 1800 sati, na središnjem trgu u Vrbju održat će se tradicionalna smotra foklora “Rokovo” na kojoj će, uz domaćine, članove Kulturno umjetničkog društva “Vrbje” nastupiti i nekoliko gostujućih društava. Ovoga puta u goste im stižu članovi KUD-a “Matija Antun Relković” iz Davora i KUD-a “Drežnik” iz Drežnika.

Manifestacija je to koja svake godine, već tradicionalno, okupi veliki broj posjetitelja, a u bogatom folklornom programu dosada se predstavilo niz kulturno umjetničkih društava iz svih krajeva Hrvatske. Već tradicionalno, po završetku smotre folklora organizira se pučka fešta. Kako doznajemo od domaćina i organizatora, peče se vol na ražnju, bit će tu i niz ostalih gastro delicija, a za dobro raspoloženje posjetitelja pobrinut će se Tamburaški sastav “Legato”.

Foto: Detalji s prošlogodišnjeg “Rokova u Vrbju”

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakNG ljeto glazbe i kulture: U tjedan dana četiri izložbe…
Sljedeći članakRaspisani brojni natječaji za zdravstvene djelatnike u našoj županiji