OŠTETIO STAKLO NA UGOSTITELJSKOM OBJEKTU

Na području općine Sibinj, dana 1. ožujka, u 22.50 sati, 32-godišnjak je remetio javni red i mir, jer mu zaposlenica ugostiteljskog objekta nije poslužila alkoholno piće s obzirom na to da je već bio pod utjecajem alkohola. Potom je iz revolta izašao izvan ugostiteljskog objekta i kamenom razbio staklo. Policijski službenici su upoznali oštećenog vlasnika sa pravom pokretanja kaznenog progona protiv 32-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

Policijski službenici su nadzirući prostor željezničkog kolodvora, dana 1. ožujka, u 22.10 sati, u Slavonskom Brodu, Trg Hrvatskog proljeća, uočili dvije osobe koje su konzumirale alkoholna pića. Utvrdili su da se radi o 62-godišnjaku i 38-godišnjaku, koji su se odavali pijančevanju na javnom mjestu. U organizmu 62-godišnjaka, policijski službenici su alko testom očitali koncentraciju alkohola od 2.57 promila, dok su u organizmu 38-godišnjaka očitali koncentraciju alkohola od 1,57 promila. Policajci su obojici uručili obavezne prekršajne naloge zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

NA AUTOCESTI A3 OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

U događaju koji se dogodio u subotu (29. veljače), oko 17.15 sati, na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3, kod Zadubravlja, ozlijeđene su dvije osobe. Policijski službenici su u suradnji sa zamjenikom županijskog državnog odvjetnika očevidom utvrdili da se 27-godišnji vozač (državljanin Srbije) kretao teretnim automobilom srpskih registracijskih oznaka, južnom kolničkom trakom autoceste A3, od zapada u smjeru istoka, dok se sjevernom kolničkom trakom, od istoka prema zapadu, kretao osobni automobil hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin, a u kojem se nalazila i 30-godišnja suvozačica. U jednom trenutku je za vrijeme vožnje došlo do pucanja prednjeg pneumatika na teretnom automobilu, zanošenja vozila, udara i probijanja zaštitne ograde, prelaska vozilom na sjevernu kolničku traku, udara u osobni automobil, a potom i udara u zaštitnu ogradu sa sjeverne strane autoceste A3. U prometnoj nesreći su 44-godišnji vozač osobnog automobila i 30-godišnja suvozačica teško ozlijeđeni te su prevezeni u Opću bolnicu “Dr. Josip Benčević” na ukazivanje liječnike pomoći gdje su i zadržani da daljnjem liječenju. U vremenskom razdoblju od 17.15 do 18.50 sati na dionici od 229. do 242. kilometra autoceste A3, na sjevernoj kolničkoj traci, promet je bio zatvoren za sva vozila. Policijski službenici u vezi događaja dostavljaju izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.

KAŽNJEN ZBOG VOŽNJE S 1,99 PROMILA, A DRUGI ZBOG NEPROPISNE BRZINE OD 192 KM/H

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u prošlom tjednu (od 24. veljače do 1. ožujka), dogodila se 21 prometna nesreća (1 s poginulim osobama, 3 s ozlijeđenim osobama i 17 s materijalnom štetom) u kojoj je jedna osoba poginula, tri osobe su teško ozlijeđene, dok su tri osobe lakše ozlijeđene. Policijski službenici su prilikom pojačanih nadzora prošli tjedan utvrdili 319 prometnih prekršaja, od kojih 120 nepropisnih brzina, 48 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 9 prekršaja korištenja mobitelom tijekom vožnje na nepropisan način.

Nadalje je utvrđeno 9 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 3 prekršaja tehničke neispravnosti, 3 prekršaja upravljanja vozilom bez položenog ispita, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća koncentracija alkohola od 1,99 promila, očitana je u organizmu 51-godišnjeg vozača osobnog automobila, dana 27. veljače, u 23.15 sati, u Sl. Brodu, Ul. Petra Krešimira IV. Najveća utvrđena brzina od 192 km/h, utvrđena je na autocesti A3 (25. veljače, u 23.10 sati), a u naselju Stari Slatinik, dana 27. veljače, u 16.35 sati, zbog kretanja nepropisnom brzinom od 110 km/h, kažnjen je 28-godišnji vozač.

Policija upozorava sudionike u prometu na oprez i pridržavanje prometnih propisa, te da svojim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu stanju sigurnosti.