Na središnjem gradskom trgu u Slavonskom Brodu, u sklopu predizborne kampanje, u nedjelju, 28. kolovoza predstavljen je program Koalicije za Premijera koju čine BM 365 – Stranka rada i solidarnosti, Narodna stranka – Reformisti, Novi val – Stranka za razvoj, HSS Stjepan Radić i Blok umirovljenici zajedno.

Milan Bandić je govorio o tri glavna problema koje Hrvatska ima.

“U 26 godina bipolarne političke scene učinili smo od Hrvatske bogalja. Na mjestima gdje su trebali biti stručni ljudi sjede podobni i naša temeljna zadaća je umjesto podobnih na mjesta postaviti stručne i kompetentne ljude. Drugi problem Hrvatske je vrednovanje istinskog rada i treći problem Hrvatske je njen neravnomjerni razvoj. BDP u Vukovaru je šest puta manji nego u Zagrebu i prva zadaća nove vlade je riješiti ova tri goruća problema. Upravo u Vukovaru, gdje ćemo i održati prvu sjednicu Vlade, već imamo i prve točke dnevnoga reda, a to su vratiti ljudima novce za knjige za osnovne i srednje škole koje su kupovali. Mi u Zagrebu to radimo već 12 godina, a tako će biti i u ostatku Hrvatske jer naši sugrađani to zaslužuju. Druga točka dnevnoga reda bit će uvođenje instituta majke odgajateljice. Već od srijede u Zagrebu će prosječnu plaću od 5 i pol tisuća kuna dobiti sve majke koje rode treće dijete, sve do djetetove 15 godine života. I treća točka dnevnog reda nove Vlade bit će smanjiti sredstva za rad političkih stranaka za 80%. Za 26 godina Hrvatska je za političke stranke koje su postale svrha sama sebi potrošila milijardu i šesto milijuna kuna”, naglasio je Bandić i ujedno govorioo problemu onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu.

Naglasio je kako je rješenje problema vrlo jednostavno.

“Nećemo ratovati sa susjedima, ali ukoliko u roku od osam mjeseci Rafinerija ne postavi filtere i prestane trovati građane Slavonskog Broda i Hrvatske zavrnut ćemo pipu dok to ne urade. To radi odlučan i odgovoran predsjednik Vlade i zato izađite na izbore, vodite sve na izbore i animirajte više ljudi. Ako želite živjeti kao do sada glasajte za one koji su do sada izabrani sami zbog sebe, a ne zbog građana. Svaki puta dajući glas za HDZ ili SDP zapravo građani su izgubili. 11. rujna prilika je da pobijedimo zajedno, ali ovaj puta za vas”, rekao je Bandić.

Spomenimo kako je nositelj liste u 5. izbornoj jedinici Brođanin Petar Bašić.

Komentari