Na svečanosti Izbora najuspješnijih sportaša grada Nova Gradiška treće mjesto u kategoriji „najuspješnija sportašica” pripalo je našoj sugrađanki, dugogodišnjoj kuglačici, članici Kuglačkog kluba „Obrtnik” Mariji Gašparović.

Marija je aktivna kuglačica Kuglačkog kluba „Obrtnik” od prvih dana njegovog osnutka, 15. prosinca 1996. godine. Kako ističu njeni u klubu, zaslužna je za sve uspjehe kluba na svim razinama natjecanja. U protekloj godini odigrala je sve treninge i sve prvenstvene utakmice za klub koji se natjecao u Drugoj hrvatskoj kuglačkoj ligi – Regija Istok.

U navedenoj ligi, ukupno je odigrano 16 prvenstvenih utakmica, a Marija Gašparović je odigrala 13. Na gostujućim nastupima srušila je ukupno 3102 čunja, a na domaćim nastupima 3616 čunjeva.

Svojim rezultatima zauzela je visoko četvrto mjesto među igračicama lige, s prosjekom od 516,77 srušenih čunjeva po utakmici.

Sudionica je brojnih kuglačkih turnira humanitarnog i memorijalnog karaktera.

Marija je primjer upornosti, zalaganja i ustrajnosti, pa je vrlo cijenjena i poštovana u klubu i među gledateljima. Više puta je nagrađivana od Saveza sportova Nova Gradiška kao uspješna sportašica našeg grada.

Komentari