Što donosi novi Zakon o gospodarenju poljoprivrednim zemljištem, koji su izazovi pred jedinicama lokalne samouprave i kako ih prevladati, saznali su sudionici specijaliziranog regionalnog seminara održanog jučer u općinskoj vijećnici u Okučanima. 

Podsjećamo, novim Zakonom raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem ponovno se vraća jedinicama lokalne samouprave, odnosno općinama i gradovima. 

Iz tog razloga tvrtka Agrodet d.o.o. organizirala je seminar s ciljem prezentacije konačnog prijedloga Zakona o poljoprivrednom zemljištu i odgovora na pitanja koja se sada logično nameću svima koji svoje planove vezane uz upravljanje zemljištem moraju uskladiti s najavljenim promjenama.

Nejasnoća je puno i stoga je važno odmah na početku planirati procese i odrediti glavne smjernice za sve slijedeće korake.

Prezentaciju je održala dr.sc. Blaženka Mičević, te je spremno odgovarala na mnoštvo pitanja koja su tijekom prezentacije bila postavljena.

Pet načelnika općina s podrčja Brodsko posavske županije odvažili su se kako bi se dodatno educirali, te prikupili sve potrebne informacije vezane uz provođenje novog Zakona : Aca Vidaković (Općina Okučani), Pavo Klarić (Općina Gornji Bogićevci), Vitomir Žakić (Općina Cernik), Zlatko Aga (Općina Rešetari), Nikola Denis (Općina Staro Petrovo Selo), te predsjednik Općinskog vijeća Vrbje Mladen Konjević.  

Načelnik Općine Okučani Aca Vidaković istaknuo je kako u potpunosti podržava novi Zakon, te kako će donijeti samo dobro poljoprivrednicima. 

-”Ovim Zakonom bi se napokon mogli riješiti svi imovinsko pravni odnosi za dobrobit svih – i oni koji se služe tim zemljištem, vlasnicima zemljišta, ali naravno i za dobrobit Općina.” 

no images were found

 

 

Komentari