U Policijskoj postaji Okučani, zaprimljena je prijava o šumskoj šteti. Naime, u vremenu od 1. lipnja 2018. godine do 26. kolovoza 2019. godine, u okučanskim šumama, posječena je veća količina raznih stabala, koja su potom izrezana u sitnije komade i odvezena u nepoznatom smjeru. Pritom je Hrvatskim šumama pričinjena šteta iznad stotinu tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenih djela krađe, te Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu dostavljaju posebno izvješće.

Dana 26. kolovoza, u šumi, u blizini Gornje Vrbe, 47-godišnjak je pronašao ubojita sredstva i odmah pozvao policiju. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu su na mjestu pronalaska utvrdili da se radi o 8 komada trenutnih tromblonskih mina (7
trenutnih tromblonskih mina i 1 improvizirana trenutna tromblonska mina), koje su preuzeli na siguran način u cilju daljnjeg uništenja. Policija podsjeća građane na Akciju „Manje oružja – manje tragedija“ u okviru koje mogu u neograničenom vremenu policiji dragovoljno predati ubojita sredstva (oružja, minsko eksplozivnih sredstava, streljiva). U takvim slučajevima nema kažnjavanja, niti pokretanja kaznenih, odnosno prekršajnih postupaka. Policija također upozorava građane da ubojita sredstva ne odbacuju u smeće, šume, kanale, te na druge javne i privatne površine. U slučaju pronalaska ubojitih sredstava, iz sigurnosnih razloga, važno je ne dirati ih, već odmah pozvati policiju na broj telefona 192, koji će na mjesto pronalaska poslati stručno osposobljene policijske službenike.

Foto: Ilustracija/Internet

Komentari