Kako su danas izvijestili predstavnici Policijske uprave brodsko posavske, prometna policija je u proteklom tjednu od 11. do 17. siječnja, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 422 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine (183), od kojih 105 prekršaja nepropisne brzine u naselju i 78 prekršaja nepropisne brzine izvan naselja.

Evidentirano je 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je 58 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece (52-6), 11 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, sedam (7) prekršaja nekorištenja dnevnih ili kratkih svjetala, šest (6) prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji i drugi prekršaji. Dogodilo se 16 prometnih nesreća od kojih 12 s materijalnom štetom i četiri (4) s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže i pet osoba lakše ozlijeđene. Tijekom vikenda provedena je i akcija „Alkohol“ u kojoj je zabilježeno 11 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Najveća izmjerena nepropisna brzina izvan naselja utvrđena je na autocesti A3, 15. siječnja, a iznosila je 198 km/h (44-godišnji crnogorski državljanin), a u naselju, 13. siječnja u Starom Slatiniku (95 km/h, 43-godišnjak iz Malino), dok je najveća koncentracija alkohola od 2,39 promila, očitana 16. siječnja u Starom Slatiniku kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Slavonskog Broda.

Komentari
Prethodni članakPredložite one koji zavrijeđuju županijska priznanja
Sljedeći članakTenisko zimsko klupsko prevenstvo parova