PIONIRI NK “SLOGE” – PRVACI 1. KVALITETNE LIGE MLADEŽI I 1. ŽNL ZAPAD

Kao što je to bilo u slučaju juniora, i stariji pioniri su ušli u sezonu 2015./16. s velikim očekivanjima – s ciljem osvojiti i 1. Kvalitetnu ligu i 1. ŽNL zapad. Generacija 2001./2002. i prije dvije sezone, dok su još bili mlađi pioniri, osvojila je 1. Kvalitetnu ligu stoga optimizam pred početak sezone nije bio neopravdan.
1. Kvalitetna liga Slavonije i Baranje je osvojena čak i lakše od očekivanog. Jesenski dio polusezone bio je donekle i neizvjestan jer su za petama našim dečkima bili požeška “Slavonija” i pakrački “Hajduk”. Međutim, dvije domaće pobjede od 1:0 nad “Slavonijom” i 7:0 nad “Hajdukom” su bili dovoljne da se naši dečki s osvojenih 30 bodova, odvoje od “Slavonije” na 7 odnosno od “Hajduka” na 8 bodova. U drugom dijelu sezone su se poboljšale igre naših dečkiju dok su izravni pratitelji imali nekoliko kikseva te se do kraja prvenstva prednost i povećala. U prvenstvu su ostvarena samo 2 poraza i to od HNK “Željezničara” i NK “Hajduka” iz Pakraca. Prvenstvo su naši dečki završili s 60 bodova što je 14 više od prvog pratitelja “Cibalije” iz Vinkovaca.
1. ŽNL zapad je osvojena teže od očekivanog. Neočekivani jesenski poraz u Cerniku je zakomplicirao prvenstvo te je “Mladost” iz Cernika sve do proljetnog gostovanja u Novoj Gradiški, svega tri kola prije kraja, bila na bod prednosti u odnosu na “Slogu”. Međutim, pobjeda od 2:0 nad “Mladosti” je bila dovoljna da se zasjedne na prvo mjesto. Posljednja dva kola su stariji pioniri uvjerljivim pobjedama potvrdili naslov prvaka i u ovoj ligi.

Kao prvaci 1. Kvalitetne lige mladeži Slavonije i Baranje, naši stariji pioniri od 12. lipnja igrali su u Sesvetama na Hrvatskom nogometnom prvenstvu za pionire – amateri. Na tom natjecanju naši dečki igrali su  protiv četiri pobjednika preostalih regija na području Hrvatske “Pomorca 1921”,  sinjskog “Junaka”, 15.6. protiv “HAŠK-a” i protiv “Bjelovara”.

Evo i imena naših vatrenih koji su sve ovo ostvarili:
BRUNO IVANOVIĆ, NIKOLA TOMIĆ, MARIJAN MANDIĆ, FILIP DAUTOVIĆ, FRANKO MENEGONI, NIKOLA CINDRIĆ, kapetan JOŠKO KOTARSKI, VINKO MEDVEDOVIĆ, EMANUEL MATOŠEVIĆ, KARLO FISCHER, FRAN BALUNOVIĆ, LOVRO DE VILLA, JURE BOGDANOVIĆ, MARKO LULIĆ, PETAR RUŠKAN, ANDREJ MILTER, DOMAGOJ DUVNJAK, ANTONIO GAGULA, TEO ŠVAIĆ i DINO PETROVIĆ s trenerom MIROSLAVOM PAVIŠIĆEM

U završnici je odigrano je 5. kolo Amaterskog prvenstva Hrvatske za pionire. NK “Sloga” je igrala protiv NK “Bjelovara”.

STARIJI PIONIRI: NK “Sloga” Nova Gradiška – NK “Bjelovar” 3:1
Strijelci: Joško Kotarski(1:0), Emanuel Matošević(2:0), Dorian Radmilović(2:1), Fran Balunović(3:1)

S ovom pobjedom, naši stariji pioniri su završili ovo natjecanje na 3. mjestu sa 7 bodova, jednim manjem od drugoplasiranog “Pomorca 1921” i dva manje od prvoplasiranog “HAŠK-a”.

Čestitke našim dečkima na sjajnim i borbenim igrama kao i na postignutom uspjehu.

Najbolji strijelac je Emanuel Matošević, kažu nogometni stručnjaci ” naš novi Olić”!

 

Izvor tekst i fotografije NK SLOGA

 

13428472_1037182299693567_7318082116255849818_n

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakTko su nagrađeni uz Dan općine Rešetari? / photo
Sljedeći članakVAŽNA OBAVIJEST: moguće prometne gužve oko novogradiškog silosa