Glasnik mira i borac za zaštitu životne sredine Japanac YUJI MIYATA danas je posjetio Novu Gradišku i zasadio stablo mira, slavonski hrast, kod cvjetnog trga u blizini dječjeg igrališta.

Miyata prenosi poruku mira i zaštite životne sredine tako što pješači i sadi drveće u različitim državama koje obilazi, a u Hrvatsku je stigao 3. siječnja 2012. god. Do sada je prošao kroz 11 država: Kinu, Koreju, Japan, Tajvan, Vijetnam, Kambodžu, Tajland, Siriju, Tursku, Bugarsku i Srbiju.

Nakon Hrvatske Yuji Miyata nastavlja svoje pješačenje i širenje mira u svijetu i u drugim europskim zemljama, put završava u Londonu u vrijeme Olimpijskih igara, a do tada obići će još Sloveniju, Italiju, Švicarsku, te Francusku. U svim tim zemljama posadit će na više mjesta stablo mira, kao što je to i učinio danas u Novoj Gradiški. No, nakon ovog pothvata, Miyata planira nakon što provede jednu godinu u svom rodnom Japanu, novi projekt. Posjetio je danas i prostorije našeg radija, te se nadamo da će nas i dalje obavješćivati o svojim novim potezima kako bi zavladao mir u svijetu.

Autor: Nikola Knežević/Marko Šimić

Komentari
Prethodni članakObilježavanje dana borbe protiv raka maternice
Sljedeći članakUdruga Živa zemlja novim snagama i dalje za novi život