Tjekom dana (21.01.2012) na Strmcu članovi Udruge Živa Zemlja održali su svoju godišnju skupštinu koja je ovaj put bila i izborna skupština. Iako je udruga svojim radom zaslužila daleko više medijskog prostora svi članovi redom samozatajnim radom u istoj poboljšavaju kvalitetu življenja na način da vode računa o starim ali u isto vrijeme kvalitetnim sortama voća i povrća ovog našeg podneblja i ne samo svojstvenih za Slavoniju već i u širim razmjerima.

 Godinama udruga učestvuje na sajmovima i sličnim manifestacijama gde sa ljudima i strukom iz te branše razmjenjuju iskustva a novostečena iskustva pokušavaju primjeniti i u našim krajevima.
Udruga djeluje već desetak godina i jedna je od rijetkih koja ima izvanredne rezultate bez obzira na to sto u državi  baš i ne  nailaze na sluh onih koji bi trebali biti odgovorni za širenje i edukaciju naših poljoprivrednih proizvođača. Velikim dijelom se financiraju iz vlastitih sredstava samih članova udruge ali ne misle da prekinu svoj rad i naravno želja im je i dalje nastaviti edukaciju svih onih koji su spremni prihvatiti njihova iskustva u proizvodnji zdrave hrane
Današnja izborna skupština je protekla u prijateljskom ozračju uz veliki broj prijedloga za daljnji rad udruge.

U službenom dijelu za Predsjednika udruge je izabran Zdravko Sokić i dopredsjednica  Blanka Sremac
Za upravni odbor su predoženi i izabrani Zdravko Sokić, Hijacinta Alasić, Damir Ivanović, Juraj Ostoić i Blanka Sremac, a za tajnicu izabrana je  Snježana Alasić.

Tijekom rasprave predloženi su ciljevi koji su i dalje ekološki, usmjereni na ekologiju u nama i oko nas, proizvoditi hranu na živom tlu, ali prije svega zdravom tlu.

  •  podizanje svijesti i produbljivanje znanja pojedinca i zajednice o nužnosti življenja sukladno zakonima Prirode.
  •  uzgoj namirnica najviše kakvoće (bez umjetnih gnojiva, kemijskih zaštitnih sredstava i sl.) u harmoniji s cjelokupnim zakonima Prirode.
  •  popularizacija ekološkog (biološko-organskog) i biološko-dinamičkog poljodjelstva, vrtlarstva, voćarstva, vinogradarstva i pčelarstva,
  •  poticanje i podržavanje primjene ekoloških i biološko-dinamičkih principa i znanja u svim vidovima života,
  •  poticanje (i potpora) članova na uspostavljanje oglednih ekoloških vrtova i imanja u svim dijelovima Hrvatske, a posebno u sjedištima podružnica i ogranaka, poticanje članova da za tržište uzgajaju namirnice najviše kakvoće
  •  međusobna pomoć i podrška članova Udruge pri ekološkom i biološko dinamičkom gospodarenju i plasiranju vlastitih proizvoda, poticanje razvoja ekološkog seoskog turizma.

Poslije veoma zanimljive i konstruktivne rasprave svi koji su bili prisutni počašćeni su pripremljenim delicijama koje su spravljene samo od ekološki proizvedenih kultura.

Autor: Moca

Komentari
Prethodni članakJapanac zasadio stablo mira u Novoj Gradiški
Sljedeći članakKutina pobjednik veteranskog turnira